Help fix my droid please!

Discussion in 'Droid Rooted Help' started by jwolb33, Apr 20, 2011.

  1. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Until yesterday my droid worked fine. I wouldn't let me make calls or send messages so then I did some reading. I did a hard reset and now I can't even log into my google account so nothing will load back onto my phone. Now my phone is pretty much dead. Any suggestions?? Please help. It's my only phone.
     
  2. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I took it to the Verizon store and they told me that there is nothing they can do because it is rooted. Oh yeah, the phone doesn't have 3g anymore.
     
  3. B-boy™
    Offline

    B-boy™ Team B-boy™/Jedi Counsel Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    1,893
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    68
    Location:
    central Az
    Ratings:
    +7
    Couple things : were you on a custom rom or stock rom?.. Did you make a nandroid back up at any time? .. Do you have a custom recovery or did you root with z4root?..

    Sent from my Droid using DroidForums
     
  4. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I was using Bugless Beast. Yes there are backups but without 3g I can't do anything.
     
  5. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I did a restore. most things came back but still no 3g so I can't login.
     
  6. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    How do I get the network back?? I tried *228 didn't work.
     
  7. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    Not to smart to bring your phone back to verizon while it was rooted.

    1st did you put it in airplane mode and then back to normal? Does 3g return? If not:
    use link 2 in my sig to use RSDlite and sbf back to stock then use link 3 to re-root and then restore your backup
     
    Last edited: Apr 21, 2011
  8. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Tried it, still doesn't work.
     
  9. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Still no 3g. Anything else I can try?
     
  10. jr313
    Offline

    jr313 Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    402
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Detroit, MI
    Ratings:
    +0
    click on the #2 link in Tallica's sig then reroot afterwards
     
  11. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    I think you have a hardware broken phone.

    either that or the baseband is screwed up but I have no idea how to change that.

    Sent from my GimpDroid (Installed by RZR).
     
  12. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Does that mean for the remainder of my contract I will be paying for a device that I will only be able to make calls on if i'm lucky?
     
  13. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    Did you try to use RSDlite to SBF your phone? That restores ALL software and files on the phone to what they were out of the box. If an SBF doesn't fix things, then your hardware is dead. At that point, after the SBF, you will no longer be rooted and could possibly try to do a warranty claim over the phone or at a different store.
     
  14. jwolb33
    Offline

    jwolb33 Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    After I use RSDlite to SBF my phone and turn it back on it's like nothing happened. I did it correctly. It say that i'm still rooted.
     
  15. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    Thats...kinda odd? Shouldnt an sbf you know....fully reset the phone, completely? You'll lose everything that isnt on the sd card basically.
     
Search tags for this page

fix my android phone

,

fix my droid

,

how do i fix my android phone

,
how do i fix my droid
,
how do i fix my phone
,
how do i repair my andriod phone
,

how to fix my android phone

,
how to fix my droid
,
how+do+i+fix+map+on+my phone
,
repair my android