Help! First time with Rom Manager and I might have messed up...

Discussion in 'Android Tech Support' started by PhigNootin, Aug 9, 2010.

  1. PhigNootin

    PhigNootin New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I hit the top button... Flash Clockworkmod recovery... or what ever it said..
    I then backed up my Current ROM.
    I then downloaded Cyanogen v6.0.0 cr2
    It downloaded and rebooted my phone.

    BUT....

    It went to a screen with a Triange w/ exclamation and a phone under it.
    I then hit the upvol button and camera, and now I'm at the Android system recovery page and I don't know what to do next.

    these are my options

    reboot system now
    apply sdcard:update.zip
    wipe data/factory rest
    wipe cache partition
    wipe baseband data

    btw, I did click to backup current ROM and wipe data and cache.



    A little more info...
    I was running the Froyo 2.2 update when I rooted using easy root.
     
  2. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,323
    Likes Received:
    1,645
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,787
    Twitter:
    jstaff79
    Boot back up and flash CW then Sprecovery then flash CW again and it should be good. RM and froyo not playing nice and sometimes it strips the recovery.

    $.02, spend it as you please.
     
  3. PhigNootin

    PhigNootin New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    Thanks for the help... but I'm gonna need a dumbed down version of what you just said.

    I'm guessing I should click on reboot system now... yes?

    Also, I'm not sure how to flash CW or Sprecovery.

    I only got here by following a youtube video.
     
  4. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,323
    Likes Received:
    1,645
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,787
    Twitter:
    jstaff79
    Yes reboot system now. Then open rom manager. If you go to the bottom it has a thing to flash alternate recovery. Do that, when done go back to top and hit the button to flash clockwork recovery. Do it one more time and you should have clockwork working.

    $.02, spend it as you please.
     
  5. PhigNootin

    PhigNootin New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank you so much!!! My semi freak out is over...
     
  6. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,323
    Likes Received:
    1,645
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,787
    Twitter:
    jstaff79
    No problem.....glad to have helped.

    $.02, spend it as you please.
     
  7. ayeohh

    ayeohh New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0


    I did this and it worked, got me to the ClockworkMod recovery screen (with the green lettering) and now what do I press? reboot system now? because that's not doing anything for me.......... :(
     
  8. Tallica

    Tallica Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    Now you have a custom recovery look under custom Roms in this forum and pick one and follow the op's instructions
     
  9. dlwhtrose

    dlwhtrose Super Moderator
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    113
    Location:
    God forsaken desert, wishing to be back in Dixie
    Ratings:
    +33
    Using your volume keys, highlight the "reboot system now" then use your camera key to choose it. The phone should reboot for normal use. Once rebooted go into ROM Manager and choose a ROM and install or go to any of the developers threads here on the forums and follow their instructions for installation of their ROM.

    FYI....... flash means install.....
     
  10. sgtmorph

    sgtmorph Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I tried this (to flash the alternate recovery)

    and i got this error message:

    "an error occured while attempting to run privileged commands"
     
  11. Tallica

    Tallica Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    Your last post said you were able to get CW loaded. So don't use Rom Manager any more. Just pick a Rom from this forum, D/L, put on sd card, reboot recovery, install
     
  12. Tallica

    Tallica Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
Search tags for this page
how to get privileges on rom manager
,

how to give rom manager superuser

,
how to give rom manager superuser permission
,

how to give rom manager superuser permissions

,
how to give superuser permission to rom manager
,
how to grant superuser access to rom manager
,
rom manager change superuser permissions
,
rom manager messed up my phone
,
rom manager user guide
,
what is rom manager has granted superuser permission