1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

HELP!!! Droid stuck in Airplane Mode!

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by NeoJerk, Sep 28, 2011.

  1. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    I have a rooted OG Droid, and am currently back to the stock FroYo build. Last night, I set it to Airplane Mode and went to sleep. Overnight it died, and when I plugged it back in it took quite a while to gain service/3g. A few hours later, service went out again, and the airplane logo comes and goes. I can log on to wifi, but when I try to make calls it says "No mobile network available" or some such malarkey. I've tried installing ChevyNo1's SS 5.4, then reverted back to my stock backup when that didn't work. It currently displays the Airplane Mode symbol, but whenever I try to disable it it just turns grey or the button just freezes. Bear in mind the last time I flashed an SBF I had to go to Verizon store to have it reprogrammed. Thanks in advance!
  2. rck76
    Offline

    rck76 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    6,841
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Your phone might need to be reactivated, try *228.

    Sent from my Droid using DroidForums
  3. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    Still says "No mobiLe network available," won't even dial *228
  4. google.me.bruh
    Offline

    google.me.bruh New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Pull the battery for about 5 min or so, then try it again.. sometimes the system doesn't completely reset after a reboot for some ungodly reason

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  5. dasanman69
    Offline

    dasanman69 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Last edited: Sep 28, 2011
  6. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    I flashed the SBF twice, along with flashing a recovery only SBF. That one got me to where I could reinstall my backup, but nothing besides wifi is working!
  7. dasanman69
    Offline

    dasanman69 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try flashing the just the baseband (radio) found here Peter Alfonso: Download.
    If that doesn't work then your phone is shot.
  8. obinGilchrist
    Offline

    obinGilchrist New Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sent from my Droid using DroidForums
  9. rck76
    Offline

    rck76 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    6,841
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    @Neojerk

    Any luck yet?

    Sent from my Droid using DroidForums
  10. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    Nope, downloading radio now. Need to find out how to flash it...
  11. rck76
    Offline

    rck76 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    6,841
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Just flash it in recovery. Then reactivate your phone afterwords. If that doesn't work try clearing, data/cache and reflash your rom of choice and before signing into your Google account, uncheck the backup/restore options in your privacy settings.

    Sent from my Droid using DroidForums
  12. instaknight24
    Offline

    instaknight24 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine did the same thing.

    I had to sbf mine with a few different one's and factory reset my phone to get it to stop doing that.
  13. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    I tried to flash the radio, but it wouldn't do it. Just said some sort of error and aborted install. Whenever I try factory reset, it reboots and the install boot image shows up, followed shortly by the Triangle of Doom. When I flash a new ROM or SBF, it asks me to log into Google account first and never gives me a chance to activate. Of course, the login fails because I have no service, then I just get the "X" where my bars should be. This is exceptionally frustrating now because I just lost my job, so not only can potential employers not contact me, but I can't afford a new phone right now! Grrr...
    thanks for all your help, guys; I haven't given up yet!
  14. rck76
    Offline

    rck76 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    6,841
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    0
    Is your phone a milestone by chance? What is your model number? You can find that underneath your battery.

    Sent from my Droid using DroidForums
  15. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    It's an original Droid. Still rooted but back to FroYo. I ended up getting a Samsung Continuum for free via early upgrade, but I don't think I'll ever love it as much as my Droid. The model says "Droid" in my specs, but I'll look in a minute under battery. Right now I'm rocking my first smartphone ever, the Blackberry Pearl. Boy does it blow!
  16. NeoJerk
    Offline

    NeoJerk New Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MO
    So, never got it fixed. Now downgraded to Samsung Continuum cuz it was free. Haven't given up, though...

    Sent from my Samsung Continuum using DroidForums
Search tags for this page

android stuck in airplane mode

,
droid 2 airplane mode stuck
,

droid 2 stuck in airplane mode

,

droid 3 stuck in airplane mode

,
droid airplane mode
,

droid bionic stuck in airplane mode

,

droid charge stuck in airplane mode

,
droid charge stuck on airplane mode
,

droid stuck in airplane mode

,
droid x2 stuck in airplane mode
,

phone stuck in airplane mode

,
phone stuck on airplane mode
,

samsung charge stuck in airplane mode

,
samsung droid charge stuck in airplane mode
,
stuck in airplane mode