Having problems activating droid

Discussion in 'Android Tech Support' started by uncdude777, Dec 25, 2009.

  1. uncdude777

    uncdude777 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I just got the droid today for christmas and i am trying to switch the number over from my old phone. when i try to activate the phone, i make through all of the initial steps until the actual transfer. the phone beeps twice and an automated voice says that the number i have dialed is not available in my area. i think i may have to go to verizon tomorrow and have them activate it. any suggestions?
     
  2. Vulcan1600

    Vulcan1600 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,791
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +219
    It sounds like you might be in roaming. You might be set on "B" and should be on "A" or vice versa. I'd call VZW and have them help you do a manual programming.

    The other thought I have is I also have a Network Extender. If it is plugged in I cannot activate the phone until it's disconnected.
     
  3. omzlaw

    omzlaw New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I got mine for christmas too, and am having the same issue. it sucks. no phone for a day i guess. no customer service.
     
  4. Vulcan1600

    Vulcan1600 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,791
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +219
    I know that Customer Service is there until 5:00 p.m. - I worked it last year when I worked in a VZW call center. Give them a call. If you use a landline call 800-922-0204. And if you talk to Susan, she's a hottie :)
     
  5. omzlaw

    omzlaw New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    thanks! ive been trying but its either busy or wont go through.
     
  6. Vulcan1600

    Vulcan1600 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,791
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +219
    I just tried too, and also getting the busy signal. I know it is probably the busiest day of the year because of activations. Let me text someone who might be there today to see what the heck is going on.
     
  7. uncdude777

    uncdude777 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    still no luck

    after trying it several more times and reading the replies to my question, i realized that the roaming symbol is at the top of my screen. how do i switch from b to a or vice versa?
     
  8. viperboy

    viperboy Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The phone will show roaming before it is provisioned and activated. Are you at the activation screen or are you actually into the phone? If you are able to actually dial numbers, dial *228 and than press option 3. Follow along and give the information it's asking for.

    Also, do you have a data plan on your line now? If not, the phone might transfer you to a rep to add that on for you. You could try to add it on from you VerizonWireless.com account and than activating with the above steps.

    Let me know how this works out for you :)
     
  9. omzlaw

    omzlaw New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    apparently this was just a case of everybody activating xmas phones...i kept trying until it worked and I love my droid. thanks guys.
     
Search tags for this page
activating a droid
,

droid dna activation

,
droid dna activation issues
,

droid dna activation problem

,

droid dna not activating

,
droid dna stuck on phone activation
,
having problems activating my droid 3
,
problems activating droid dna
,
trouble activating droid dna
,
verizon dna not connecting to activate