Hard Reset before installing new ROM?

Discussion in 'Droid 3 Hacks' started by Jenny5, Feb 2, 2013.

  1. Jenny5
    Offline

    Jenny5 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone is running like crap and I want to start fresh with it. I've also decided to try a 3rd party ROM.
    Do I need to do a Hard Reset or something else, or will it be a clean slate as part of the ROM install?
    Thanks
  2. themib
    Online

    themib Well-Known Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    1,436
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    48
    Location:
    South Dakota
    edit:if you use safe strap, you do not have to wipe data, to install a rom
    but it is a good idea to backup data before installing a ROM

    for call log, and texts, look at sms backup +
    make sure your contacts are backed up,

    root with motofail
    back up apps with titanium backup pro

    install safe strap 3, watch how-to video
    use ss3 to install ROMs

    see my list, for links
    sd_shadow's list of links for Droid FAQs, SBF, Rooting, ROMs.... https://docs.google.com/document/d/1Goawxdx_UBF4Y8lqzHYWf8Ha3yUcRK4faq0UWIlXLWA/edit
    1 person likes this.
  3. themib
    Online

    themib Well-Known Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    1,436
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    48
    Location:
    South Dakota
    sorry if you use safe strap, you do not have to wipe data, to install a rom
    but it is a good idea to backup data before installing a ROM
    1 person likes this.
  4. Jenny5
    Offline

    Jenny5 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you for the clarification.
Search tags for this page
การ reset rom android
,

always factory reset before new rom

,
android reset rom
,
droid 3 hard reset
,
factory reset android before new rom
,
factory reset before or after flashing rom
,

factory reset rom android

,
hard reset rom
,
is a factory wipe needed to install new rom on android
,
showing the newest rom hard reset
,
what do i need to wipe when installing a rom 2013