1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Handbrake Conversion Speed Sucks!

Discussion in 'Android Audio and Video' started by Dejuanxg, Mar 12, 2010.

  1. Dejuanxg
    Offline

    Dejuanxg New Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jackson,Mississippi
    OK I know my PC was build to please as a mid/high end PC hand built by me and parts hand selected and the conversion speed sucks to the Max for handbrake I have a way faster converter called ultra video splitter which the conversation time on kills anything I have ever tested it against but I need to get my videos to convert full screen on my Droid when I use it I usually do t have these issues with tech stuff but the video only goes so far when I convert it even when Dominique g about 540x480 it doesn't use most of the screen here ate also some of my pc specs:




    AMD Althon Phenom dual core 2.79Ghz
    Radon GDDR5 512Mb video card
    7Gbs DDR2 ram
    750Gb SATA hard drive
    Windows 7 Home Pre Edition
  2. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    Bummer!

    My corei7 6Gb and 3 GTX295's crunchs thru handbrake with no issues...
  3. baniels
    Offline

    baniels New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    577
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    52556
    Since the punctuation keys on your keyboard are broken, its possible that your CPU is broken, too.
  4. mrnelson86
    Offline

    mrnelson86 New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gainesville, FL
    Handbrake is pretty slow all the time...the way it goes about doing its thing is a set it and forget it kind of way. There are faster options, use dvd catalyst if you are on windows, I'm not so I can't use it, but I would if I had a windows CPU. It has a free edition and a $10.00 (I think it's on sale atm, usually $20.00)
  5. Xplorer4x4
    Offline

    Xplorer4x4 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1,005
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Evansville,IN
    My Core i7 860 does a great job as well.
  6. lumpysherman
    Offline

    lumpysherman New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    329
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Works great on my iMac.
  7. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    HA!

    For the OP: Handbrake was built for quality, not speed. If your settings are wrong, it will indeed take forever to convert.
  8. Brokn68
    Offline

    Brokn68 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It works very well on my mac book pro.
Search tags for this page
convert handbreak slow
,
handbrake conversion slow
,

handbrake conversion time

,
handbrake conversion time slow
,
handbrake fast conversion
,
handbrake is slow
,
handbrake is so slow
,
handbrake on core2duo sucks
,
handbrake slow
,

handbrake speed

,
handbrake time to convert
,
handbrake very slow
,
handbrake video card
,
why handbrake so slow
,
why is handbrake so slow