Had by PdaNet?

Discussion in 'Android Applications' started by jimmyco2008, Nov 10, 2010.

  1. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    Hello all,

    ummmm...... So I have been using PdaNet for the past couple of days, you know to tether my computer to my phone's 3G internet...... And I'm looking at my data usage for this month on My Verizon, and all of that PdaNet data is going towards Mobile Broadband Connect as opposed to my Unlimited 3G Smartphone plan... It looks like Verizon is fixing to charge me a crap load of money here guys, I used over 1GB so far, probably about 2GB when it's updated again....

    So I guess my question is, is anyone on Verizon that is using PdaNet have this happen, do you/did you get charged for the data, is PdaNet epic-failing me, and how do I go about solving this problem!
     
  2. grgguy
    Offline

    grgguy Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    391
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    SoCal
    Ratings:
    +2
    Was you Broadband card plugged in at the same time ? Did you tether in the settings menu instead of through the app ?
     
  3. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    I do not have a broadband modem (USB/PCMCIA/etc.?) that is active, and yes, of course I went through PdaNet, both on my computer and on my phone!
     
  4. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
    At this point it seems VZW knows something is up. I would call them up and ask them what the charge is for the mobile broadband connect.
     
  5. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    Yep, I'm about to contact them- How is this even possible? PdaNet is supposed to go through phone data! Well I sent them an email too.... But no one else has had this problem?
     
  6. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
    I used PDAnet when the airport card went out in my mac but I tethered through my home wifi connection so it wasn't using VZW's data. I have "heard" of people being charged but have never seen proof. Let us know what ends up happening.
     
  7. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    Will do. And worst case scenario, I will trash PdaNet (because it doesn't work obviously!) and just use Wireless Tether for Root, as I finally figured out how to Root, harder than it looks haha. By the way, I don't suppose you lose 3G signal randomly, my Droid X does it a fair amount of times, and I'm thinking about getting it replaced... Oh but that's off topic!

    Anyway I do wish to add that I was rather disappointed in PdaNet overall, it's a pain to connect, as it turns off on the phone end a lot, I almost always have to end this process in Windows Task Manager before I can connect, and I tried and tried and tried but I can't get Bluetooth DUN to work, and yes I'm very technology literate!... Oh and a $24.95 program? Really?
     
  8. grgguy
    Offline

    grgguy Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    391
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    SoCal
    Ratings:
    +2
    I have used PDA.NET on my D1 many times and never had any problem with it . Now that I'm rooted though I have no use for it and took it off my phone .
     
  9. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    Oh my god, sorry everyone, as it turns out, that Mobile Broadband Connect data usage is from the phone I had before the Droid X..... I thought they reset that with anew phone but I guess not.
     
  10. rcpike72
    Offline

    rcpike72 New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    stupid question here , what is rooted mean ?
     
  11. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
  12. rcpike72
    Offline

    rcpike72 New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok , now since you replied why not answer my question ??? WHAT IS IT AND WHAT GOOD IS IT ????
     
  13. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    Ok rooting is giving yourself administrative privilages to acces areas of your phone that would ordinarily be restricted to you. You can use root to overclock/underclock your cpu or flash custom roms and themes.

    And the thread I posted is quite thorough, you might want to check it out.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
Similar Threads
  1. raven1911
    Replies:
    4
    Views:
    2,304
  2. jamaica
    Replies:
    4
    Views:
    1,468
  3. rjbeck77
    Replies:
    15
    Views:
    4,824
  4. er111a
    Replies:
    5
    Views:
    3,933
  5. tha rockstar
    Replies:
    Views:
    N/A
Loading...
Search tags for this page

3g turns off on pdanet

,

anyone getting charged pdanet

,

pda net keeps shutting down

,

pda net turns off

,

pdanet and data usage

,

pdanet keeps shutting off

,

pdanet shuts off

,

pdanet shutting down by self

,

when using pdanet 3g turns off