Hacking/tweaking 3G settings and the radio driver

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by kptphalkon, Jun 4, 2011.

  1. 473x15
    Offline

    473x15 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    is there any reason why my checks options dont stay on as soon i leave the app and back again i see all my check parts are uncheck again :(

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  2. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    It's just a bug that jbird is gonna fix. I asked him about it yesterday. If you check the build prop (at the bottom), you'll see the extra lines added for the 3g hack. As long as it's there, it's enabled regardless if the box is checked or not. Hope this helps
  3. 473x15
    Offline

    473x15 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tks i will check dax,,one more question do you know if the donation version is the fix one cause i would like to donate for this app.. yes i do have the preview version for free.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  4. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    I'm sure it is. You can get the latest version for free too. Just check the market link. It's great to donate too of course!
  5. 473x15
    Offline

    473x15 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tks dude i would get it rite now.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  6. froggy503
    Offline

    froggy503 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tried this hack and my 3G speeds went from 350 kbps to 1400 kbps! On first try it didn't work because I didn't find the MA setting, which is under the Main tab. After I got that figured out it worked great! Thanks!
  7. 473x15
    Offline

    473x15 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    by any chance anyone of you guys know how to remove the shaking thing from the stock lock when you open your device.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  8. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rausu-cho
    This isn't on topic, but sure. Search the settings for Haptic Feedback.
  9. silver6054
    Offline

    silver6054 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    This was the build.prop or radiocomm? On Verizon?

    I still don't see how the first hack, which is pure GSM, can impact CDMA 3G speeds, although I guess people here says it does.
  10. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Maybe he's talking about the prop modder hack?
  11. froggy503
    Offline

    froggy503 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, Verizon. The speed increases followed the radiocomm hack. Didn't notice any increases from the first hack.
  12. 473x15
    Offline

    473x15 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im sorry is out of topic but i just dont wanna start another combo for just a simple question and tks i did what u told me and all i see is for the vibrate soft keys and the screen sound but there is nothing to disable the vibration when you open your device :( and i mean the screen lock.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  13. barbaroja
    Offline

    barbaroja New Member

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    As for the weak GSM signals, these hacks did not help. Still getting one bar where other cell phones get full 4 GSM bars with the same SIM card. Is there any other way to fix the GSM levels and maybe include the usage for USSD codes? That would be great.
  14. silver6054
    Offline

    silver6054 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Are your signals really weak? Since the initial release of the Droid 2 Global, it has been noted that the bar indicators are way too conservative. It is easy to have perfect voice or data reception with one or even 0 bars. Check the signal strength and compare with the other phones. Basically when I am on GSM, I ignore the bars!
  15. barbaroja
    Offline

    barbaroja New Member

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Great tip. Will get back numbers
  16. barbaroja
    Offline

    barbaroja New Member

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok. So

    D2G with the hack is showing signal strength ranging from -100 to -90 dBm
    Another D2G without the hack is running the same values.
    Old G1: -Around -73 dBm. In ASU units thats doubling it!.

    Call reception is good, though. But being a more sophisticated device from the G1, I expected better signal reception. Somehow I feel this has to deal with the radio.

    D2Gs running latest OTA.
  17. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rausu-cho
    Disable 3G. You'll instantly see full bars for GSM. The meter is only broken for UMTS/HSPA.
  18. barbaroja
    Offline

    barbaroja New Member

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That worked wonders. Thanks. So I understand this is only a bad metering issue, since the values for dBm read are the same in both.
    Still wondering if something in the radio has to be tweaked to achieve full USSD code functionality

    Edit: sorry,the values are not the same. Rechecked. Thy .are indeed higher for GSM only
    Last edited: Oct 31, 2011
  19. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rausu-cho
    For 3G GSM signal strength: provided you're rooted, in /system/build.prop change

    ro.mot.phonemode.vzwglobalphone=1

    to

    ro.mot.phonemode.vzwglobalphone=0

    and you'll get 5 (instead of 4) bars for the indicator, and 3G signal strength will show up properly.

    Via [FIX] Wrong signal indicator bars in UMTS mode - xda-developers

    As for USSD, it's probably not something in the radio, but rather in the OS. I'm not sure, though, but I think the OS isn't processing the USSD response properly.
  20. barbaroja
    Offline

    barbaroja New Member

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    worked perfectly. thank you!
Search tags for this page

3g tweak

,

3g tweaks android

,

3g tweaks

,

android 3g tweak

,

android 3g tweaks

,

android radio settings

,

droid 2 global radio hack

,

how to make 3g faster on android

,

make 3g faster android

,
radiocomm 11.11.7 download
,
radiocomm droid 2 global
,
ro.mot.phonemode.vzwglobalphone