Hacking/tweaking 3G settings and the radio driver

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by kptphalkon, Jun 4, 2011.

  1. Byakushiki

    Byakushiki Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    859
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Usea
    Ratings:
    +3
    Doing the Radiocomm hack? That hack might only apply to devices with a gsm radio, but I'm not really sure.
    Little Side note: My speeds have crashed hard as a late, so I'm going to redo the Radiocomm hack and see if it has any results. I might've gotten throttled...
    [​IMG]
    Before-local server
    [​IMG]-done with a server 2,000km away
    After. I got throttled alright...
     
    Last edited: Jun 24, 2011
  2. Strangefello

    Strangefello New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Default Values

    For the sake having them in-case of fire; does anyone know what the default values were for the radiocomm hack?
     
  3. Gasai Yuno

    Gasai Yuno Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Rausu-cho
    Ratings:
    +0
    Just remove the corresponding lines from the file and defaults will be used.
     
  4. Strangefello

    Strangefello New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I was referring to the radiocomm portion of the hack, not the .prop. I tried checking with rc but alas it showed all 0000
     
  5. Saosinx

    Saosinx Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I can't save/edit local.prop. im running angel rom, is that why? I tried anttek explorer, and I can edit but not save. Root explorer wont let me edit. Only option after long press is to open in text but it doesn't allow me to edit. Both are being granted su. Any ideas?
     
  6. ldopa

    ldopa Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Rochester NY
    Ratings:
    +2
    Just checking, but you have root explorer set to r/w correct? Instead of r/o

    Droid 2 Liberty GB v0.9
     
  7. ExodusC

    ExodusC Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    225
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Can anyone confirm if HeXen ROM has these aforementioned tweaks pre-set? I had heard this, but I don't know.

    If not, I want to give it a shot, sometimes Verizon's 3G speeds can be a little lacking.

    Sent from my Droid 2 Global via Tapatalk.
     
  8. Byakushiki

    Byakushiki Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    859
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Usea
    Ratings:
    +3
    Most likely, it already has, since it's partially based from Fenom. Speeds still depend on how much load there is on the network near you though, I mean, I get 2mbps down and 1 up without any of the hacks as of the moment.
     
  9. audinutt

    audinutt Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Big 2nd!!
    Does anyone have the default radio settings so I can change it back, they didn't populate when I originally did the tweak.

    Thanks!
    -Richard
     
  10. lieblax

    lieblax Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    College Park, MD
    Ratings:
    +0
    1st hack seems to have increased speed a little. Thanks!
     
  11. captain howdy

    captain howdy Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Nashville TN
    Ratings:
    +0
    Awesome info

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  12. tvd2g

    tvd2g New Member

    Joined:
    Jul 9, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I tried it. I think the second part made it worse. First part works good I think. Faster loading times on web.

    Sent from your moms yambag using my heXen d2g
     
  13. TheTrigger

    TheTrigger New Member

    Joined:
    Jul 5, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If it does, the lines aren't in data/local.prop

    The only line in there is

    "ro.HOME_APP_ADJ=1"
     
  14. rusty815

    rusty815 Member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    They're supposed to be in build.prop, not local.prop

    Sent from my DROID2 GLOBAL running Cyanogenmod!!!
     
  15. metalspring

    metalspring Silver Member

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,228
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    103
    Location:
    hermitage, pa
    Ratings:
    +24
    Actually they can be in either local or build so it's best to check both out...its just that the build.prop takes priority (with conflicting values in both, the ones in the build.prop actually apply)

    Sent from my Droid using DroidForums
     
Search tags for this page

3g tweak

,

3g tweaks

,
3g tweaks android
,

android 3g tweak

,
android 3g tweaks
,
android radio settings
,
droid 2 global radio hack
,

how to make 3g faster on android

,
make 3g faster android
,
tweak 3g android