GummyJar on Droid R2D2

Discussion in 'Motorola Droid 2 Development' started by Dwarlo, May 22, 2011.

  1. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am new to rooting and was wondering how to actually root my Droid R2D2 to have GummyJar
    Ive heard that i would have to SBF to 2.3.320
    I was wondering how to do that
    and how to install Gummy jar

    plz and thx u :blackdroid:
  2. Clank
    Offline

    Clank New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey, I am currently on Liberty GB and most roms I use work with my Droid R2D2, if the rom does not work search up GET~R
    ~ DONE and follow the instructions and it should be fixed. You would also have to SBF back to the version you mentioned (I think) to SBF use RSD lite and its tutorials.
    Sent from my DROID2 using Tapatalk
    Last edited: May 22, 2011
  3. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    where exactly do i get the SBF file??
  4. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
  5. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
  6. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright il give it a shot tomorrow
    still a bit scared of the possibility of bricking my phone since it is my first time D:
  7. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    You should be fine. If you want, ill talk you through it. I have some time tomorrow. I'll pm you my number

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  8. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    do u have skype
  9. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Used to but not now. My phone is the only connection i have. I suppose I could dl it but it would just be for voice, not video.

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  10. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It would be better with skype cause i have no other phone to call from
  11. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    No doubt. I'll see about downloading it now.

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  12. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Check your pm box.

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  13. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Il get on skype after I get home from school
  14. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    nvm my friend knows how to do it
    hes gonna help me with it
  15. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    OK. Hope you get it all sorted. I'll be around.

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  16. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    after i sbf it and put the new rom would i have to activate the phone again
  17. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Once you install the rom, you will go through the acct setup like when you got the phone, but you shouldn't have to activate as in *228. If you don't have 3g for some reason or a signal then *228 it (option 1)

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  18. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If I do somehow brick it is there a way to do a factory reset back to the R2D2 firmware
  19. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    1st off, if you brick it, it won't work anymore (hence the term brick), but if you make a mistake, you'll have to flash the sbf again. Make sure it's the r2d2 sbf not the d2.

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  20. Dwarlo
    Offline

    Dwarlo New Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so if the sbf fails for some reason i can still sbf it back again without bricking it

    and also i need the R2D2 sbf just in case and also gummyjar says it needs to be the 2.3.320 in order to use the Rom