[Guide] Unlocking, Rooting, ROM'ing, and FAQ

Discussion in 'HTC Rezound Development' started by MrSmith317, Apr 16, 2012.

  1. HowardZ
    Offline

    HowardZ Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    546
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +3
    If the Ramon RA recovery file is in your current directory, then leave off (do not type) the "../"

    Regards,

    Howard

    P.S. the "../" in front of a filename means the file is to be found one directory up in the directory/folder hierarchy.
     
    Last edited: Apr 17, 2012
  2. mpguzman04
    Offline

    mpguzman04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Appreciate you guys working through this with me. This is what I entered in the cmd and what was returned. Phone was in HBOOT, not Fastboot. View attachment 49228
     
  3. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    Ok My last response was a bit late. You basically combined two commands. Fastboot flash recovery and fastboot reboot-bootloader. Remove the fastboot reboot-bootloader off the end of your command and you're cool.
     
    Last edited: Apr 17, 2012
  4. mpguzman04
    Offline

    mpguzman04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Awesome, thank you for the one on one help. Just made it through the rooting process. Much appreciated Mr. Smith.
     
  5. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    Good deal...enjoy!
     
  6. torch327
    Offline

    torch327 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't have a pc and from what I have found so far I am by able to do anything other than install the leak.is this correct?

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
     
  7. torch327
    Offline

    torch327 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Was supposed to be I am not ableto

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
     
  8. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    If you don't have a PC(that means Windows/Linux/Mac computer) then yes, the only thing you can do is install the leak. Download it from any number of sources, change the filename to PH98IMG.zip and put it on your removable(external) SD card, power off, power back on holding power and volume down. It will start the RUU process. You must do this twice. The first time never works and should be interrupted with a battery pull. The second time actually flashes the RUU.
     
  9. torch327
    Offline

    torch327 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Damn I didn't know about the battery pull.could explain some ofy issues.it reboots on its own sometimes and some app optimization every other time.since I already flashed twice am I able to restart process or am I stuck until I get a pc?

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
     
  10. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    If you flashed twice and you can boot you're done. Some people claim there's a random reboot issue, others have had none. So I can't say. I'm not on the leak, I'm on CleanROM which is based on the leak but works ..
     
  11. torch327
    Offline

    torch327 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for your help mrsmith.guess ill have to throw together a cheap pc so I can to.Ker with all this.

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
     
  12. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    well done!
     
  13. bobh12362
    Offline

    bobh12362 New Member

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Non-rooted flash to ICS works

    Thanks for the info. I upgraded w/o ever connecting to a pc, or even having a sim card in, while connected to wifi. Stock Rezound, post fresh factory reset.
    The links from the following page (with incomplete directions) http://www.androidpolice.com/2012/03/16/exclusive-download-android-4-0-build-3-11-605-22-for-the-htc-rezound/ wouldn't connect to working download pages, so I typed this address into Rezound browser:
    http://i.minus.com/mbfFf1ZHwR/gallery.zip

    Downloaded file, then with Astro - moved it to / of sd card2 and renamed it PH98IMG.zip, double checked md5.

    Rebooted phone with vol/dn and power, it ran once and rebooted into an apparently working phone, but phone info still showed old firmware.
    Rebooted phone with vol/dn and power again, it ran with all the checkmarks updating, then rebooted into upgraded phone.
    Somewhere I read, and it seems to work: reboot phone while plugged into wall charger, then press and hold vol and power when charge light goes out momentarily - gets into recovery w/o battery pull.

    Post upgrade, It seems like maybe the wifi isn't working on wpa2-psk security??, but it does connect to open network.

    Thanks again for the more complete instructions posted here.

    Now I think I'll jump into unlocking and nandroid, then flash cleanrom or such.

    Bob
     
    Last edited: Apr 22, 2012
  14. scy1192
    Offline

    scy1192 Member

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I was just reading the unlocking FAQ. It might be useful to let people know they can output the console display to a text file by putting "> file.txt" at the end.

    For example,
    echo hello this is an example of text output > example.txt

    will give you a text file named "example.txt" in your present working directory containing "hello this is an example of text output".

    This makes it easier to copy and paste.
     
  15. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    You can also do a " | clip" on Vista or better and the output is automatically copied to the clipboard. I like to keep things simple. And for some of the people that need these guides, getting the commands in properly is enough without adding on pipes and redirects.
     
Search tags for this page
adr6425lvw root
,
how to root htc rezound
,
how to root htc rezound without computer
,

how to unlock htc rezound

,
htc rezound root without computer
,
root adr6425lvw
,
root htc adr6425lvw
,

root htc rezound without computer

,

root rezound without computer

,
sending unlocktoken 0 kb