Grand Theft Auto 3 on the Droid 3

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by Baconstrip, Dec 16, 2011.

  1. Baconstrip
    Offline

    Baconstrip New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi all, I just wanted to let you know that GTA 3 DOES NOT work on the Droid 3, even though it says it is a compatible app. So don't purchase it until they add support... it works, downloads the file, plays the intro, then immediately drops to desktop. The same version I bought on my D3 works great on my Transformer, but I really wanted to play on my phone! :(
  2. akhi216
    Offline

    akhi216 Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    527
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    That's why I use iPod Touch for gaming. I use the Droid 3 for everything else.


    Sent from my iPod Touch 4G
    using Tapatalk
  3. add119
    Offline

    add119 Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    961
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    It work on my droid incredible it not even dual core so i think it the rom your running rockstar games support stock roms from manufactures
  4. akhi216
    Offline

    akhi216 Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    527
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I think it's a compatibility issue with the Droid 3's OMAP4 processor. The Galaxy Nexus has and OMAP4 processor and GTAIII doesn't work on it as well (so I hear).

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  5. add119
    Offline

    add119 Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    961
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    I think galaxy nexus isnt working correctly not because OMAP4 i think rockstar games didnt optimize correctly due to demand i was in their page. They only supported samsung galaxy s2 because ppl was complaining about it every 5 to 10 post per day, before it release same with Droid users. Im suprise because according to them a few days prior to the release date they said they have issue with galaxy s2.


    Grand Theft Auto III: 10 Year Anniversary Edition Now Available for iPad, iPhone and Android Devices - Watch the Official Launch Trailer | Rockstar Games
    Last edited: Dec 17, 2011
  6. Baconstrip
    Offline

    Baconstrip New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It looks like they incorrectly released it to unsupported devices. Even though I bought it originally on my D3, it doesn't show up on my list of applications anymore.
  7. Cdjones187
    Offline

    Cdjones187 New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Iowa
    I've lost countless PAID apps that I had bought due to incompatibility and the lack of support. I no longer buy apps. I also stay away from market 'deals', I bough NFS shift for 99 cents and now it wants me to pay $9.99.
  8. spunker88
    Offline

    spunker88 New Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    An update is out now for the Nexus and Bionic. The Droid 3 works as well, but the market won't let you download it. The Bionic and Droid 3 are almost the same spec wise, same screen resolution, same processor, same GPU, I'm not sure why the Droid 3 isn't on the support list.
  9. akhi216
    Offline

    akhi216 Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    527
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    ...then RAM must be a factor.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  10. spunker88
    Offline

    spunker88 New Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    The Droid 3 is on the support list now. I doubt the game uses that much RAM that the difference between 512 and 1GB would affect it. Android will just kill off more processes until it has enough RAM for GTA. The first few minutes of the game it studders every now and then, I'm guessing its just Android killing processes and caching more of GTA into the RAM.
  11. pistacio
    Offline

    pistacio New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    It's now $2.99...

    Is it playable on the droid 3 with the newest update?

    Sent from my DROID3 using DroidForums App
  12. add119
    Offline

    add119 Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    961
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    It should be it play well on my brother droid 2 that 1ghz single core.
  13. synpse
    Offline

    synpse New Member

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I was playing GTAIII yesterday.. the 10 year anniversary version. Vice City doesn't work, tho.
    Last edited: Dec 31, 2012
  14. add119
    Offline

    add119 Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    961
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Yeah it doesn't work because rockstar game didn't support on gta vc it like they did with droid bionic. I have original droid razr on version 1.0.3 they finally support it on gta vice city because of complain I gave for that device told several ppl on forum to email rockstar games to complaint about it. For droid 3 and razr so it should arrive on next update. Complain in multiple users so they can hear ya out.

    Sent from my DROID3
    Last edited: Jan 12, 2013
Search tags for this page
droid 3 grand theft auto
,
droid 3 grand theft auto 3
,

droid 3 gta

,
droid 3 gta 3
,
grand theft auto droid 3
,

gta 3 droid 3

,
gta 3 for droid 3
,

gta 3 on droid 3

,
gta vice game for droid3
,
how to paly gta3 in unsupported divece