GPS VERY inaccurate...

Discussion in 'Android General Discussions' started by BostonDroid, Feb 10, 2010.

  1. BostonDroid

    BostonDroid Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I am not sure why... It was great before and while I had the phone rooted. Didn't really care too much for the 2.1 3D drawer, so I unrooted the phone. Now the GPS is really inacurate and it shows that I am somewhere miles away from where I really am. Any ideas, anyone?
     
  2. 640k

    640k Silver Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    did yo umake a nandroid backup before you rooted? i'd suggest running a restore from that backup.
     
  3. Backnblack

    Backnblack Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,261
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    453
    Ratings:
    +24
    Current Phone Model:
    iPhone 7+ 256gb
    Dumb question, But are you sure GPS is on and your not just using aGPS?
     
  4. BostonDroid

    BostonDroid Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    I am pretty sure I did, how do I go about doing that? Sorry guys... kind of a noob at this thing:blush:
     
  5. BostonDroid

    BostonDroid Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Never had to do that... how do I turn that on if I have to?
     
  6. 640k

    640k Silver Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    check BnB's recommendation first. make sure GPS is turned on.

    load the power widget or home - menu - settings - location and security - use gps sats.
     
  7. Backnblack

    Backnblack Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,261
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    453
    Ratings:
    +24
    Current Phone Model:
    iPhone 7+ 256gb
    Settings>>Location & Security>>Use GPS satellites
     
  8. BostonDroid

    BostonDroid Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yup, I have the power widget and the GPS is turned on.
     
  9. Scribble

    Scribble Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    387
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    Also check to make sure you're letting it use wifi as well to track location.

    Once it learns the wifi around you it becomes pretty much spot on.
     
  10. BostonDroid

    BostonDroid Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    just checked, and its turned on
     
  11. 640k

    640k Silver Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    turn your phone off
    hold down power and X until you get a screen
    press vol and camera until screen changes
    navigate to nandroid backup/restore and see if you have any restore points.
     
  12. asmallchild

    asmallchild Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I find the GPS incredibly accurate. Goodbye TOMTOM
     
Search tags for this page

android gps very inaccurate

,
android gps very inacurate
,
anroidd phone gps. very inacurate
,
gps for droid 4 inaccurate
,

gps inaccurate android

,
inaccurate gps on android
,
inacurate gps s3
,
my gps is inaccurate android
,

what makes an android gps inaccurate

,
why is latitude not accurate