Gps settings?

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by stereoactivo, Dec 30, 2011.

  1. stereoactivo
    Offline

    stereoactivo New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi everybody :)
    I'm trying to make work the gps of my phone. I'm living in Colombia and I don't know if is there any confiiguration that I have to change in order to make the gps work.

    I remember that with my old galaxy spica, I downloaded something that is installed via recovery, and after a day of tweaking settings, it worked.

    I want to know if is there something like that for the D2G. The only thing that I did was changing ntp servers to south-america.

    Also downloaded gps status to see if the phone is getting signal from any gps, but it isn't.

    I'm using CM7

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
    Last edited: Dec 30, 2011
  2. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rausu-cho
    With CM7-related issues, you'd be better off heading to RootzWiki's D2G section where the actual development of CM7 takes place.

    Gingerbread-based CM7 is known to be unstable on GSM, with WiFi and GPS issues plaguing the phone as the developers hardly care about GSM support.
  3. stereoactivo
    Offline

    stereoactivo New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    GPS also doesn't work with official android :(
  4. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rausu-cho
    You might have a hardware issue, then.

    I never had any issues with GPS on stock Gingerbread (4.5.608). I did have some problems on 2.4.330, though (extremely slow lock, etc).
  5. stereoactivo
    Offline

    stereoactivo New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you outside the USA? I thought that it was a configuration that I have to apply in order to get working GPS outside the USA.

    BTW I think that I'll go back to 608. Is that possible from CM7 via recovery, without SBF?

    Thanks again :)
  6. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno New Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rausu-cho
    I have never been to the USA in my life. I'm using the phone in Japan and Russia. Never reconfigured anything.

    To restore 4.5.608 via CWM you need the corresponding CWM backup which you probably made prior to installing CM7. There are no other reliable ways.
  7. panther1402
    Offline

    panther1402 New Member

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There's an app on the market called "FasterFix" . I used to have the same issue and it solved dor me. Hope that helps!

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
Search tags for this page
change droid gps settings
,
change gps settings android
,
change the gps on droid x2
,
droid 2 gps settings
,
droid incredible gps settings
,
droid x2 gps settings
,
droid x2 how to change gps settimga
,
gps configuration droid x2
,

gps configuration miui

,
gps speed on droid x2
,

how to change gps settings android

,
miui gps configuration
,
miui gps settinga
,
setting lte maximum speed
,
setting motrola droid gps