GPS Does not work

Discussion in 'RAZR HD and RAZR HD MAXX Support' started by blackterry, Nov 27, 2012.

  1. blackterry
    Offline

    blackterry Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    Will not work on stand alone will only work if I have a cell signal does anybody else have this problem ..?? I tried checking and unchecking the different options but that doesn't help. It always says data connection lost. Tried to reboot and that doesn't help. HELP>>!!
     
  2. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    There is already a thread on this issue.
     
  3. blackterry
    Offline

    blackterry Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    When I have it on stand alone only it always says searching for gps all the time. Seems that gps antenna must be completely non functional.
     
  4. AirJunky
    Offline

    AirJunky Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    117
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Download an app called Ulysse Gizmos. Do you see any signal at all?
     
  5. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    To use apps like MAPS you will need a cell signal to acquire a GPS lock.
     
  6. blackterry
    Offline

    blackterry Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    Just trying to use Google Navigation in standalone mode... Starting to think it's been sabotaged by Verizon to force you to use VZ Navigator...
     
  7. AirJunky
    Offline

    AirJunky Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    117
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Mine is working so I doubt that. It did have an issue where it would drop the signal & then pick it back up, then drop it, then pick it back up, etc. Gizmos stabilized that.
     
  8. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    Do you have a cell signal? If not, its not going to work.
     
  9. blackterry
    Offline

    blackterry Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
  10. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    Turn off VZW, see if that helps.

    And now that you mention it, I did have a little issue today and yesterday as well trying to get my weather to update via GPS location and it would not lock. I now also remember hearing something about a solar flair sometime soon, weather or not it was today or not I don't remember, but that could cause issues for some users as well.
     
  11. blackterry
    Offline

    blackterry Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    I've tried it in every configuration and it only locks here and there..
     
Search tags for this page
droid razr gps antenna
,
droid razr gps not working
,

droid razr maxx gps not working

,
droid razr maxx hd gps not working
,
gps doesn't work on droid razr
,
gps not working on droid razr maxx
,
gps wont work on droid razr
,
razr gps
,
razr hd gps doesnt work
,
razr hd gps not working