Google Voice bug with 5.4

Discussion in 'ChevyNo1' started by flyinion, Jun 2, 2011.

  1. flyinion
    Offline

    flyinion New Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    288
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Didn't see a bug thread so posting this here. Just upgraded tonight from 5.2, complete clean install. Google voice complained that it couldn't automatically set up on the phone. Basically it can't tell who the carrier is and tell me how to forward the phone from verizon for voicemail. Not an issue for me because it's already been forwarded for months, but anyone wanting to try it out will have to go manually search for it.
  2. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Hmmm, thought I had this issue licked in 5.4 ...
  3. alwerner
    Offline

    alwerner New Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same situation with me...
  4. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    What does your carrier text show in the pulldown, and what does it show in the 'about phone'?
  5. jev
    Offline

    jev Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    413
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Clemmons, NC
    Mines working fine.
  6. notphilip
    Offline

    notphilip New Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine displayed this error too after full wipe. Dialing *71xxxxxxxxxx (w/ x being my phone number) still enabled forwarding. It was set as the default Simply Stunning carrier text in the notification pulldown, so I wasn't able to test if the change to verizon wireless would rectify the problem.
  7. coovee
    Offline

    coovee New Member

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im on D1 and google voice works fine for me. it has a couple settings that could be easily overlooked after a wipe

    1. you have to dial your voicemail number *717-###-#### to make phone recognize your using google voice for VoiceMail instead of regular verizon

    2. homescreen menu > settings> call settings> voicemail service is set to google voice not 'my carrier'
  8. flyinion
    Offline

    flyinion New Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    288
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Yeah mine is working fine because it was already forwarded, and you're still able to set the voicemail service to google voice, the app just can't give you carrier specific info on how to forward your voicemail to google (the step 1 you have above).

    Chevy, it shows Verizon Wireless on the lockscreen, pulldown, and the "about phone" "Network" section.
  9. Vaclov
    Offline

    Vaclov New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TX
    Having the same issue. Pulldown says verizon wireless as does the about phone section. Still having the issue with no verizon tab in the market as well. 99% certain the issues are related.
  10. macaddict
    Offline

    macaddict New Member

    Joined:
    Apr 7, 2011
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Louisville, Ky
    I've had the carrier specific info issue on several different ROMs for the past 3 months. I always thought it was because I flashed my phone to Cricket though. Maybe it's an issue with GB?
  11. ctkubik
    Offline

    ctkubik New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Old Build of GV

    Is there any chance you could "fix" the old Google Voice 0.3.4 (#13) build to work with SS 5.4? It is the version of GV that dials out the same number every time...which is what I use.

    I have the apk, but I don't want to break any rules by posting it. Please let me know if this is possible. Thank you!
  12. Murph7
    Offline

    Murph7 New Member

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have the same problem with the carrier not recognizing the voice mail.

    I'm also having problems with receiving forwarded calls, for some reason land lines forward through fine to my phone but anyone calling from a cell number gets sent directly to voice mail or it says my GV account has been disabled. Any ideas?
  13. ChiefIlliniwek5
    Offline

    ChiefIlliniwek5 Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    I'm having the same issue. It was the same problem on 5.3. Has anyone found a solution?
  14. Sixonefour
    Offline

    Sixonefour New Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    +1

    I have been trying the last couple of days. Same issue as the rest of you.
  15. tcstakes
    Offline

    tcstakes New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This happened to me when I wiped and reinstalled 5.4. Before I wiped it was fine on 5.4 but I was having other minor issues so decided to try a complete wipe.
    I was able to get GV working without dialing the *717-###-#### number by changing the carrier text in the statusbar settings to Verizon and making sure the carrier under call settings > voicemail service was set to GV. I do not see a Verizon tab in the market though
  16. xeooex
    Offline

    xeooex New Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok did anyone come up with a fix or workaround, getting the carrierdoes not support auto setup message. My settings are correct and i have called the number
  17. Vaclov
    Offline

    Vaclov New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TX
    Until Chevy tracks down and fixes the carrier bug, which is affecting the market as well, we're SOL.
  18. xeooex
    Offline

    xeooex New Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so is this the only rom having this issue, or is it a gb related thing. Im on D1 until bionic comes out
  19. Vaclov
    Offline

    Vaclov New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TX
    I don't know if it affects other roms or not. I've only ever been on SS since Adamz stopped developing his smoked glass rom spring last year. I do remember it only showing up since 5.4.
Search tags for this page

cricket carrier not supported for google voicemail