Google Search- location

Discussion in 'Android General Discussions' started by tjs, Dec 17, 2009.

  1. tjs

    tjs Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Northwest Jersey
    Ratings:
    +0
    On the google search page it says my location is unavailable. When I hit update it still says location unavailable. How do I fix this?

    Thanks
     
  2. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,078
    Likes Received:
    1,506
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,670
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    you can either turn on you wifi, gps (best option), or make sure you're in an area where you get good signal.
     
  3. garrett

    garrett Silver Member
    Theme Developer Developer

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    2,017
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    103
    Location:
    In a van by the River......
    Ratings:
    +5
    you dont need to have GPS on


    check

    settings > location and security

    make sure the top box is checked off.... says something like use wifi and wireless towers to locate.
     
  4. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,078
    Likes Received:
    1,506
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,670
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    yes, but I was just saying GPS will give him the most accurate location. sorry if i didn't make that clear
     
  5. tjs

    tjs Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Northwest Jersey
    Ratings:
    +0
    Everything is checked off (turned on)
    Still the same
     
  6. garrett

    garrett Silver Member
    Theme Developer Developer

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    2,017
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    103
    Location:
    In a van by the River......
    Ratings:
    +5
    try to open google maps... does it find your location?
     
  7. tjs

    tjs Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Northwest Jersey
    Ratings:
    +0
    Yes it does.
     
  8. garrett

    garrett Silver Member
    Theme Developer Developer

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    2,017
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    103
    Location:
    In a van by the River......
    Ratings:
    +5
    hrmm... i dunno man


    try pressing

    alt + shift + delete to reboot the phone... see if that helps



    do you use advanced task killer?
     
  9. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    Mine does the same thing on the Google home screen. Don't know why, but it knows my location.
     
  10. rjw0501

    rjw0501 Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    ANNAPOLIS, MD
    Ratings:
    +0
    from time to time, mine shows up with the blue dot on, with a number 2 next to it. I don't know what that means, but im sure it's something!
     
  11. tjs

    tjs Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Northwest Jersey
    Ratings:
    +0
    I don't use advanced task killer.
    How long do you hold down the alt+shift+delete ?
     
  12. tjs

    tjs Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Northwest Jersey
    Ratings:
    +0
    I don't use advanced task killer.
    How long do you hold down the alt+shift+delete?