1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Google App Inventor won't connect

Discussion in 'ChevyNo1' started by WildBill410, Aug 4, 2010.

  1. WildBill410
    Offline

    WildBill410 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lynnwood Wa
    Not sure if anyone has the App Inventor yet that is using SS4.6 but Ive hit a snag.

    When using the stock 2.2 Rom that was leaked the Code blocks part of the app inventor connects and runs just fine. When using SS4.6 the java console gives the following error:
    Code:
     **** devicesPluggedIn: 1 isPluggedIn: true connectionHappy: false
    It is seeing the phone but something is preventing it from keeping a connection. I thought it might have to do with the Simply Stunning banner and I've tried changing it back to the Verizon Wireless but the scripts will not do anything. Trying to run the script from a termnial gives this:
    Code:
    # su
    su
    # fixpd
    fixpd
    mkdir: can't create directory '/data/local/': Not a directory
    cp: can't stat '/data/local/tmp/res/xml/eri.xml': Path has non-directory component
    cd: can't cd to /data/local/tmp
    rm failed for /data/local/tmp/res, Not a directory
    
    Reboot to see the pulldown text changed!
    #
    I had done a wipe and installed everything fresh when I installed SS4.6 I am unsure how to fix this. Anyone have any ideas?
  2. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    You aren't doing this from recovery right?

    Run this command after su:

    ls -l /data
  3. WildBill410
    Offline

    WildBill410 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lynnwood Wa
    Not in recovery. Ive tried with ADB and with the terminal emulator.

    Here is the ls command:

    Code:
    C:\Users\James>adb shell
    # su
    su
    # ls -l /data
    ls -l /data
    drwx------ system   system            2010-08-04 11:41 backup
    drwxrwxrwx root     root              2010-08-04 11:43 chevyno1
    drwxr-x--- root     log               2010-08-02 01:45 dontpanic
    drwxrwxr-x system   system            2010-08-04 11:41 anr
    drwx------ root     root              2010-08-04 13:40 property
    drwxrwx--x system   system            2010-08-02 01:45 app-private
    -rw-rw-rw- root     root      1926698 2010-08-02 01:41 local
    drwxrwx--x system   system            2010-08-04 11:42 dalvik-cache
    drwxrwx--x system   system            2010-08-04 11:41 data
    drwxrwxr-x system   system            2010-08-04 14:43 system
    drwxrwx--x system   system            2010-08-04 11:41 app
    -rw-rw-rw- root     root            8 2010-08-04 14:44 cc_data
    drwxrwx--t system   misc              2010-08-04 11:41 misc
    drwxrwx--- root     root              2010-08-02 01:45 lost+found
    #
    When I look in the /Data the "local" folder isn't a folder??
    View attachment 12853
  4. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    That is definitely a problem:

    su
    rm /data/local
    fixpd
  5. WildBill410
    Offline

    WildBill410 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lynnwood Wa
    That worked!

    I don't know if it was the local folder that was causing the problem or the banner but I can connect to the Code Blocks flawlessly now.

    Thank you very much Chevy!!
  6. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Both technically - you needed to fix the banner, but you needed /data/local setup properly to fix the banner ... you're welcome, glad it's working!
  7. mrpotatohead99
    Offline

    mrpotatohead99 New Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    And it's because of things like this that you KNOW Chevy is the best!
  8. ???
    Offline

    ??? New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    467
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    where did you download the app inventer? i've been wanting to play with that.
  9. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    lol +1 for this guy...i want it!!
  10. solution
    Offline

    solution New Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    http://appinventor.googlelabs.com/about/

    Look on the right hand column of that page you'll see a link to sign up. Its in beta and they're letting ppl on in waves. Got mine today :) its pretty fun.

    Meow

    Lol

    Sent from my Droid using Tapatalk
  11. ecfiffer
    Offline

    ecfiffer New Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    gah i'm still waiting.... i have some ideas, cant 'code' until i get the love from google!
  12. WildBill410
    Offline

    WildBill410 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lynnwood Wa
    The front end is all web based so you can't really just download it. I signed up for the invite a month ago and finally just got in. It takes a while but what I've seen so far, It's worth it!
  13. Rebel0
    Offline

    Rebel0 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im using ss4.7 and i cant get it app inventor to connect to phone even after trying the earlier su, rm /data/local, fixpd (which it says isnt a command). Am i missing something here?
Search tags for this page
app inventor not connecting to emulator
,

appinventor emulator wont load

,
appinventor won't connect with samsung s2
,
can galaxy s4 connect to app inventor
,
galaxy s4 cannot connect to app inventor 2
,

i cant connect by ai companion app inventor error 1103

,
installing app inventor on samsung s4
,
my galaxy s2 won't connect to app inventor
,
on app inventor, why won't my emulator load?
,

problems with appinventor connecting to samsung galaxy s4

,
trying to connect android phone to appinventor