Gingerbread for DX already rooted.

Discussion in 'Droid X Hacks' started by b1ackplague, Mar 28, 2011.

  1. Jaxidian

    Jaxidian Team FreeMyMoto Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indianapolis
    Ratings:
    +0
    If you're running a 64-bit version of Windows 7, be sure to get the 64-bit drivers out of my signature and to use RSD Lite 4.8. It's a finicky scenario but it works well with the proper drivers and proper version of RSD Lite. If you're running 32-bit Windows, grab the 32-bit drivers from my signature and I think 4.8 or 4.9 will work.

    FYI, my driver links go to Motorola's site, nothing untrustworthy. Also, if you search Moto's site for the drivers, you actually get different ones that do not work! So use these links. :)
     
  2. Jaxidian

    Jaxidian Team FreeMyMoto Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indianapolis
    Ratings:
    +0
    Make a nandroid backup and give it a shot. Worst-case scenario, you'll boot to the bootloader and need to SBF back to 340 (after which you can reroot and restore your backup just fine). Next worst-case scenario (if you bootloop), you'll have to boot into recovery and do a factory reset, at which point GB will then boot up.

    As said before, I recommend you do a factory reset afterwards regardless of whether you bootloop or not.
     
  3. chefb

    chefb Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    982
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Its on the black hat app now as rooted gingerbread rom......problem is I don't have wifi should I download over 3g.....I have wifi at work,but I don't go back till thursday....
     
  4. turdbogls

    turdbogls Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    O-Town FL
    Ratings:
    +4
    thank you for this. i was dreading having to dig my old WIN XP computer out....that thing is slow as balls. I was trying to decide what to do. i am really liking how my phone is running on stock GB right now. do i wait for the stock one to get root, or do i just flash back to 2.3.340 and flash the root version....decisions decisions :)
     
  5. mbjr

    mbjr Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I have this installed but am unable to get into recovery uder any method, anyone else have this issue? Rom run nice and smooth, root works great but can not get into clockwork or recovery, phone reboots, get red M then screen stays light but goes black. Only fix is to pull battery then normal boot applies.
     
  6. b1ackplague

    b1ackplague New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Its a known problem with bootstrap recovery. They're trying to find a fix/workaround.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
  7. mbjr

    mbjr Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks, I'll wait keep an eye out.
     
  8. b1ackplague

    b1ackplague New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    P3droid via twitter said he is working on it and will have a fix shortly. It may require you to flash back to stock and re-do the process, hopefully not.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
  9. b1ackplague

    b1ackplague New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    P3droid has said that the D2 bootstrap will work on DX GB.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
  10. reuuin88

    reuuin88 Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    My droid x bootstrap worked. :) lol

    Running GB prerooted. All is well, flash went well, no hang ups. Flashed over liberty 1.5 after a wipe of data/cache. Now to get rid of all this BLOAT :):)
     
  11. deletion

    deletion New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Installed it a few minutes ago and everything is running great. I did download and use the D2 bootstrapper as recommended. It worked beautifully. It is very fast even with all the bloat and MOTOBLUR is somewhat tolerable. I can't wait for custom roms on this thing. It will fly.

    I also used maderstock to just get back to stock and that worked fine for me.
     
  12. chefb

    chefb Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    982
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Where did you download from?