Getting Root access of you phone after the 2.1 update.

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by radar3d, Apr 17, 2010.

  1. radar3d

    radar3d New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If you have updated to 2.1 and have not rooted your phone but would like to do so here is a guide.


    2.1 SP Recovery SBF has arrived !

    This is great for those wanting to go slower and just gain root access of their phone so they can do things they couldn't otherwise like:

    Titanium backup
    Drocap2
    Metamorph
    And many others without applying a custom ROM or Kernel.

    On the otherhand it is also a stepping stone toward applying a custom rom or kernel as you need sprecovery to start with.

    Cheers,
    radar3d
     
    Last edited: May 3, 2010
  2. aaf709

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    163
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +49
    Thanks for the information. That looks pretty cool.
     
  3. bayb63

    bayb63 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Help

    when i hit up on the dpad and try to power on the phone while rsd it up and im plugged in, all i get is a bootloader screen, i wont power on and rds lite will not show my device. any advice? :motdroidvert:
     
  4. radar3d

    radar3d New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If you are trying to flash the sbf you should get the bootloader screen that is where you should be. you phone should say: Battery ok
    OK to program
    Transfer Mode:
    USB
    Then in rsdlite you may have to hit show device. If it does not show up you may need to reboot your computer, or reinstall rsdlite or something else is wrong.

    Good Luck
     
  5. sicilianbadguy

    sicilianbadguy New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    when i am entering these command prompts

    * adb push su /system/bin/su

    * adb push Superuser.apk /system/app/Superuser.apk

    * adb shell "/system/bin/chmod 6755 /system/bin/su"

    * adb shell "/system/bin/chmod 644 /system/app/Superuser.apk"


    on my computer it pops up with a bunch of stuff which im guessing is normal, is it automatically loaded to my phone cause im commanding my computer to do so or what? cause once i did all that i type in su on my phone under the terminal window and it said access denied it didn't pop up with the # sign indicating i have root access please help
     
  6. Backnblack

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,250
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +6
    Great Info...Sticky Worthy
     
  7. luit5000

    luit5000 New Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +0
    aaaahh i want to do it but it seems too complicated for me...
     
  8. sicilianbadguy

    sicilianbadguy New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    im trying my ass off right now previous question still standing anyone help please
     
  9. radar3d

    radar3d New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Last edited: Apr 17, 2010
  10. pc747

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    18,361
    Likes Received:
    1,618
    Trophy Points:
    958
    Ratings:
    +1,657
    nice............................
     
  11. sicilianbadguy

    sicilianbadguy New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ya mounted the system i just did the command prompt with adb prompts i did every step before exactly and it still says permission denied when i enter it into terminal emulator
     
  12. pcarcr

    pcarcr Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Santa Fe, NM
    Ratings:
    +0
    Has anyone tried to overclock OTA 2.1 with root? If so what kernels have you used that work? Thanks.
     
  13. gavron

    gavron Guest

    Ratings:
    +0
    Lots of poeple have. "OTA 2.1" is just different apps mixed in with a different kernel.

    You can use AdamZ's or ChevyNo1's or p3 or whomever's kernel and overclock. IT HAS NOTHING TO DO WITH OTA 2.1 or ESE53 or anything else.

    KERNEL = The core of the operation system.
    ROM = The framework in which is operates with some built-in apps.

    OVERCLOCKING (what the kernel does)

    E
     
  14. pcarcr

    pcarcr Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Santa Fe, NM
    Ratings:
    +0
    Cool, thanks for the info.
     
  15. BigRigSRT

    BigRigSRT New Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    trying to install the damn android sdk and it keeps timing out when trying to update the packages. is there another way to do this. im guessing it wont do it through tethering my phone for internet. i am not able to get internet here