getting a droid x without a data plan

Discussion in 'Motorola Droid X' started by qman66, Mar 22, 2011.

  1. qman66

    qman66 Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brooklyn
    Ratings:
    +0
    i want to buy someone a droid x as a gift but they arent going to pay for a data plan. simply because they are usually home. so i was thinking they can use wifi at home at have access to everything. someone told me they bought a smartphone like 2 years ago and verizon was charging them a data plan and they threatened to cancel their account and verizon said we will just take off the data plan. they are still using that phone without the data plan. does anyone know if this idea will still work? should i risk buying the smartphone?
     
  2. bigwilly90210

    bigwilly90210 Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0
    I would not risk it. Two years ago Verizon was a different company. I now refer to them as "The Man". They watch what phones get activated a lot closer now. My gf and I got Motorola Q9m's for our birthdays off contract 2 years ago for $80 and activated them on Alltel no problem. When we got new phones this year after the takeover and gave them to younger siblings, as soon as they were activated Verizon started charging $30/month for unlimited data. They didn't even use the data, but Verizon started charging them without notice or warning. Beware. They've really changed their tune about this. That was my experience. Good luck!

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  3. qman66

    qman66 Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brooklyn
    Ratings:
    +0
    thanks but did they try to remove the data plan? were they able to?
     
  4. abn75

    abn75 Guest

    Ratings:
    +0
    It's been tried. No one I know or trust has ever had any luck. Vzw straight up tells you that if you want a smart phone on their network you will have a data plan.

    Sent from my DX running DS4.2
     
  5. dankarlinski

    dankarlinski Guest

    Ratings:
    +0
    As mentioned before, they will catch it eventually.

    It is in the fine print that all smartphones must have data plans. Its in the contract, so they did tell you....

    Att did something like this for awhile, but then stopped. Problem with verizon is, the ESN number flags that it is a smartphone, and will force a data plan on activation...

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  6. Backnblack

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,250
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +6
    All smartphones on VZW require a data plan.
    No way around it.
     
  7. jmorton10

    jmorton10 Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The last phone that was available on VZ with no data was the 6800(Titan)

    I used one of those for a few months with no data, but by the time I moved to a TouchPro VZ had changed the rules & data was mandatory.

    ~John
     
  8. MMASUPAFAN

    MMASUPAFAN Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    just outside of Las Vegas
    Ratings:
    +0
    Have the X been with V for over two yrs and was grandfathered in with no data plan unlimited:) as far as I know only way..
     
  9. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    I don't believe it. Screenshot your account.
     
  10. shadowpunx

    shadowpunx Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    MOD Edit: No for sale posts on DF
     
    Last edited by a moderator: Mar 23, 2011
  11. jmorton10

    jmorton10 Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I don't believe it either.

    As soon as you give VZ your ESN, it tells you a $30 data plan is mandatory & the phone won't activate without it.

    ~John
     
  12. MMASUPAFAN

    MMASUPAFAN Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    just outside of Las Vegas
    Ratings:
    +0
    Ok unlimited..
     
  13. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    Unlimited what?
     
  14. jmorton10

    jmorton10 Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    All the people with $30 data plans are "unlimited" & you don't need to be grandfathered in to get it.

    I remember when the TouchPro first came out, a lot of people where furious because they couldn't upgrade from an XV6800 to a TP without adding a data package they didn't want to pay for.

    ~John
     
  15. MMASUPAFAN

    MMASUPAFAN Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    just outside of Las Vegas
    Ratings:
    +0
    My understanding is that new ppl can't get unlimited data plans...we can't even lower our minutes or we would lose our unlimited data that came from Verizon....if I'm wrong plz let me know
     
Search tags for this page
can you use a droid x without a data plan
,
does droid x work without data plan
,
does motorola droidx need data
,

droid x without data plan

,
locking out a smartphone without data plan
,
motorola droid x data plan
,
smartphone without data plan verizon
,
use droid x without data plan
,
verizon motorola droid x need internet plan
,
will droid x work without data plan