Get rid of motoblur

Discussion in 'Droid Bionic Hacks' started by subaruwrx88011, Sep 14, 2011.

  1. subaruwrx88011
    Offline

    subaruwrx88011 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    Has anyone done this yet? Can I do it by rooting and deleting something?

    Leon
  2. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    You can't get rid of motoblur by simply rooting. Devs have to make a rom without the blur crap

    Sent from my Droid 3 directly to YOU!
  3. subaruwrx88011
    Offline

    subaruwrx88011 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    that what I was afraid of. I can't wait for a custom rom then.
  4. dparm
    Offline

    dparm New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can hide a lot of Motoblur by rooting and removing some of the pre-installed software.

    I just installed a different Launcher (w/o) root to at least get a more "vanilla" appearance.
  5. jjbinks82
    Offline

    jjbinks82 New Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yo

    Sent from my GT-P7510 using DroidForums
  6. jjbinks82
    Offline

    jjbinks82 New Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yo! I'm still relatively new to Droids. With that said what's "motoblur"?

    Sent from my Gspacy Tab 10.1 using DroidForums
  7. dparm
    Offline

    dparm New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Motoblur is the custom "skin" applied onto Android by Motorola. Look at the Nexus S...same Android version as the Bionic (2.3.x) but it has no custom theme applied. It is called "vanilla". Different icons, different widgets, different launcher.


    [​IMG]
  8. jjbinks82
    Offline

    jjbinks82 New Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unknown, ok, thanks! Can you change these skins???

    Sent from my GT-P7510 using DroidForums
  9. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    No. Htc's UI is the only one that haves themesas far as I know. Motoblur is just motoblur. You can however download home replacements and buy themes

    Sent from my Droid 3 directly to YOU!
  10. davishusband
    Offline

    davishusband New Member

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    123
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern Indiana
    What's wrong with motoblur? why do people complain about it?:icon_ banana:dancedroid
  11. subaruwrx88011
    Offline

    subaruwrx88011 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    The thing I hate about motoblur is the different programs like the gallery and the camera. It is horrible. And I hate all the icons for contacts, the phone, etc. (thats just knit picky though).
    Really miss my OG Droid with vanilla on it, however the speed, size, etc on the Bionic is amazing.

    Leon
  12. tgyberg
    Online

    tgyberg Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    3,806
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Minneapolis, Minnesota
    ^Soon there will be blurless roms for you to enjoy! Bionic Liberty comes to mind!
  13. skylinedrifter
    Offline

    skylinedrifter New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I've been using LauncherPro from the moment I got the phone. It works flawlessly. I am sure other home replacements like ADW work well, also. I recommend trying those instead of altering the phone's preinstalled software.
  14. subaruwrx88011
    Offline

    subaruwrx88011 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    I used LauncherPro for a while on the Droid 2 Global I was borrowing. It is really good however doesn't fix the gallery and camera app problem for me anyways.
  15. tgyberg
    Online

    tgyberg Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    3,806
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Minneapolis, Minnesota
    ^For the gallery, try Quicpic from the android market. It's awesome!
  16. jacko1
    Offline

    jacko1 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    gallery

    you could download the stock gallery from the market and its free
    hope that helps
  17. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    It's unnecessary and not the vanilla experience we all fell in love with on the OG. Aside from that, I'd rather something useful take up my resources.
  18. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    So true. That's what the gallery should have been from the door.
  19. liftedplane
    Offline

    liftedplane Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington State
    I honestly don't get it... blur on the D2G when I got it was HORRIBLE.... this blur isn't all that back honestly.

    but hey to each his own... I've got a couple of home screen replacements so I can always change it up myself.
  20. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    So to my understanding, people root and install a rom to get rid of blur? but what is the difference between that method and just installing Launcher pro? I have used LP forever and have always kind of wondered if blur was still running in the background using up my most precious system resources. If that is the case, then it would stand to reason to replace it with a vanilla rom or whatever flavor you choose.
Search tags for this page
android remove motoblur
,
can i get rid of motoblur
,

get rid of motoblur

,
get rid of motorola blur
,

how to get rid of motoblur

,
how to get rid of motoblur droid x2
,
how to get rid of motoblur?
,
how to get rid of motorola blur
,
moto blur yahoo account sharing
,
motorola, motoblur
,
shared yahoo account with motoblir
,
yahoo accout shared with mototblur