GDE running on my Droid (youtube vid)

Discussion in 'Android Themes' started by Mojo, Dec 4, 2009.

  1. tktouch12

    tktouch12 Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    nice video, good list
     
  2. rook

    rook Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Where can we find GDE? i went to Market and cant seem to find it.
     
  3. atomicwedgie

    atomicwedgie Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    587
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Long Island NY
    Ratings:
    +1
    Search for rogro (the author) in the marketplace
     
  4. rook

    rook Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Alright, got it. I also downloaded a Hero theme, but cant find the weather widget. Any hints on that too? Sorry for all the questions, new to the phone :)
     
  5. atomicwedgie

    atomicwedgie Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    587
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Long Island NY
    Ratings:
    +1
    Not sure what weather app he is using... I use Beautiful Widgets
     
  6. rook

    rook Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    im not even seeing the weather widget in Beautiful Widgets.
     
  7. 713King

    713King Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    439
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Houston, Tx
    Ratings:
    +1
    I had GDE on my droid and what i wanted to know is how to remove the Dock Widget because i had to uninstall GDE and reinstall in order for it to be removed so is there a way to remove the Dock? Also how can i change the skin for GDE because thats what i wanted to know the whole time i was using it and since i didnt know how i just stuck with using DxTop which is very good
     
  8. Mojo

    Mojo Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    S.W Missouri
    Ratings:
    +0
    I am using weather widgets donate.... I thought I was using beautiful widgets but had deleted it and went with the donate one because it gave me the ability to change the widget skins
     
  9. Mojo

    Mojo Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    S.W Missouri
    Ratings:
    +0

    To remove the dock widget you have to long press on the far left or right of the widget. Then you can move it to the trash. As for changing skins, you will need to download a compatible theme. I am using the Hero theme on mine
     
  10. poqonos

    poqonos New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Great video, Please post some more as you play with it. What kind of battery usage have noticed so far since you have so many things running?
     
  11. cereal killer

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,312
    Likes Received:
    1,135
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +1,224
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    It's in there.....

    It's an outstanding app....
     
  12. Mojo

    Mojo Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    S.W Missouri
    Ratings:
    +0

    Battery usage has been good, I dont think the theme will effect the battery at all. More just how much are you using the device and what things you are running on it. To get better battery life I would suggest to make sure wifi, bluetooth, GPS, are turned off when not using them.

    As far as issues with GDE, they have been few and far between. Most issues I have had could be attributed to GDE and certain widgets and GDE not playing well together.
     
  13. richz

    richz Guest

    Ratings:
    +0
    how did u get ur droid to be like that!
     
  14. Martin030908

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    I ran GDE for the last 20+ hours.... this is what I found

    -Cube is by far the best transition for any replacement. (IMO :))
    -No Lag at any time.
    -No FC's... not one.

    -NOT a wallpaper friendly home replacement. You only get 'halves'... there's no centered view such as with the stock home or Home++ or PandaHome (only others I've used) This was actually why I uninstalled it. Loved GDE but doesn't take advantage of the beautiful display the DROID has to display wallpapers.
    -Menu button brings you to GDE Menu... with no option to view the stock Menu (which is still available in PandaHome and Home++)

    I uninstalled GDE as the wallpaper issue was driving me nuts... The 'halves' just didn't cut it. I know it seems finicky but I like my 'home' screen to have a centered view of the wallpaper... not the left half. Unless someone knows something I'm missing how to work around this then I'd happily buy GDE again. It split every image into two.... however on the video it looks like there's 3 separate images on joe's screen.... I missing something?

    Just what I found... so great we've got choices... and I really can't get over how INCREDIBLY SMOOTH GDE ran even with all the reports of it being buggy.

    Edit: Developer E-mailed and politely explained that with the cube effect it's simply not possible to display the wallpaper the way I described (desired). Makes perfect sense now and it was great to get an answer. Thanks again.
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  15. xmnj

    xmnj Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Did anyone have issues with the voice control when running GDE? I seem to be having an issue where when I go to initiate a voice command, I either get connection timed out errors or the voice command window takes too long to pop up.