GB .596 Rooted Droid Overclocker Problem

Discussion in 'Droid X Hacks' started by c_m_chance, May 28, 2011.

  1. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Alright! So I have successfully upgraded to the official Gingerbread .596 release and am rooted! (Thanks P3Droid!) But I have a problem! Every time I open Droid Overclocker by JRummy to overclock my phone, it will open for a few seconds and then automatically reboots my phone before I can do anything. :angry:

    Does anyone have any ideas or suggestions?
  2. drum747
    Offline

    drum747 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No problem here. Maybe reinstall?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  3. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Alright. I'll try reinstalling now. I'll keep the thread posted with the post verdict.
  4. mr_brady
    Offline

    mr_brady New Member

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Jrummy posted something a while back about jumping immediately into the Apps preferences and tell it to use the experimental version, but otherwise it will quit.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  5. drum747
    Offline

    drum747 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I did have problems with it before running the 595 gb. It wouldn't install busybox but Imoseyons kernel fixed it. I did not have the issue when I installed. 596? Good luck

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  6. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Alright. It's still doing it. So I'm gonna need some help with this one. I'm not running a free download .apk either. I've paid for it so I have the most recent version of Droid Overclocker. I'm not sure what is making this happen as I have never had this problem before on Froyo or on the leaked GB that I was running for a little while.

    Just to clarify with anyone reading, I am running the official version of Gingerbread: 4.5.596. It is rooted (the version I got was the two part download from P3Droid off of droidworld.com). And I do have the .12P baseband version.

    Everything else seems to be working fine. I'm not having anything else give me any problems.

    Can anyone help me figure this one out?
  7. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Also, more detail about the problem:

    When I click on the Droid Overclocker app icon, it goes to the loading screen of the app with the "[LOADING]" text and the honeycomb in the background extending towards the right. It then freezes when it's about halfway across the screen on the first pass across the screen, the screen goes black, and then the rebooting red and white motorola logo comes up and the phone restarts.
  8. drum747
    Offline

    drum747 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am running 2.1.6 which is the newest version of the app. I am also running the TBH deodexed. 596. Only difference is I downloaded through the TBH app.

    Were you coming from froyo ? You said 2 part download?

    Since you have the correct baseband, maybe download the file for going from GB to GB now and reflash over the top and see if that resolves?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
    Last edited: May 28, 2011
  9. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    I was coming from Froyo. I could reflash the deodexed .596 version. I guess it will be fine even though it's designed to go from 588/591/595?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  10. drum747
    Offline

    drum747 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I would think that would not be an issue. Hope that you find a solution! Take care

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  11. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Alright! I'll try it, thanks for your help!

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  12. kvnm85
    Offline

    kvnm85 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do you have DROID over clock set on boot and are you using ultra low voltage?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  13. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    I don't have anything set right now because it reboots the phone before I can do anything.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  14. kvnm85
    Offline

    kvnm85 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmmm did you wipe before the install? I didn't and ran into no troubles did you have to reinstall the app? Maybe it was a bad download or install of just the ap? Did you have to use titanium backup to restore anything? There's got to be something that went wrong during the transfer

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  15. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    I did go from a clean install. I actually got a new droid x as my last one was having issues. since I got it only a few weeks before the release, I just waited to root again after I got the official 596. So basically the issue is installing Droid Overclocker on a fresh 596 with no previous settings being imported.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  16. kvnm85
    Offline

    kvnm85 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im not the guy that would know how to fix it but if you have a nandroid where DROID overclock was previously running properly on gingerbread then maybe you can do a restore back to that point and redo the install of. 596 with out wiping

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  17. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    I think what I'm gonna do is reinstall the 596 on top of the 596 I'm on right now. Maybe at that point it will take. Right now my issue is getting the .zip as I'm gonna be solely on my phone fri the next couple of days. I'm thinking the issue might be from this 2 part upgrade from froyo. Not sure why though.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  18. kvnm85
    Offline

    kvnm85 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah give it a shot report back with your findings

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  19. c_m_chance
    Offline

    c_m_chance New Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Alright! Just got back home today and did a "check for updates" in App Brain and it detected an update for Droid Overclocker (to version 2.1.7). I made the update and now it works fine. So there must have been some glitch with some phones due to Gingerbread since the only thing it said was new with this version was that it was to work with Droid X Gingerbread better.
  20. kvnm85
    Offline

    kvnm85 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Glad you got it going!

    Sent from my DROIDX using DroidForums