frozen boot mode??!??

Discussion in 'Droid RAZR Support' started by romonster88, Apr 13, 2012.

  1. romonster88

    romonster88 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm trying to do a hard reset and I do the volume plus power move, I get to the screen where I want to select recovery and I cannot use the volume down button to select it. It doesnt move at all I can't even select normal power on! Any suggestions?
     
  2. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,808
    Likes Received:
    4,748
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,287
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    so you're saying that when you go in to the boot mode selection menu, you're unable to press the down volume control to move to the proper selection? Have you tried the up volume control to see if it will select anything?


    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk with speech to text translation. Please excuse any minor grammatical/punctuation/spelling errors.
     
  3. romonster88

    romonster88 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes I cannot make selections, it does not move. The phone just restarts after about 30 seconds. It does not select the first highlighted option with volume up. I'll stop pressing volume buttons and it restarts on its own
     
    #3 romonster88, Apr 13, 2012
    Last edited: Apr 13, 2012
  4. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,808
    Likes Received:
    4,748
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,287
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    The Boot Mode Selection Menu will always time out and restart the phone if no selection is made within about 10 seconds. However it should ALWAYS allow button presses, since that is what the menu is made for. It was intended to give you access to the system for things such as Factory reset when all else fails.

    Do you know how much charge the phone has at this point? I am wondering if the battery possibly being low could be at the root of the problem. Other than that, I don't know what else you can do. Without being able to select one of the menu choices you are unable to gain access to the system. There may be a way to accomplish what you want through RSD Lite, but I think you still need to be able to get to a menu selection to use it. I'll do some more research and let you know.

    Unfortunately there is no way to get to AP Fastboot in order to flash the Fastboot files unless you can use the Volume Down to scroll to, and Volume Up to select AP Fastboot from the Boot Mode Selection menu. Does the phone boot at all?

    If so, you can select Factory restore from the Settings menu. If your phone boots, press the Menu button (bottom left hard button), then select Settings, then select Privacy, and finally select Factory data reset. It will bring you to a menu which verifies this is what you want to do. Just follow the prompts.

    REMEMBER, the Factory data restore will WIPE your phone of ALL user-installed apps, personal data, settings, accounts, etc. In other words, it will be back to completely stock and will need to be reactivated as it did when it first came out of the box.

    Good luck! :biggrin:
     
    #4 FoxKat, Apr 13, 2012
    Last edited: Apr 13, 2012
  5. romonster88

    romonster88 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank you very much! I will let it charge although I am fairly certain it is fully charged. I too, am dumbfounded as to why I cannot make selectiona... As I am fairly educated on android platforms and have done plenty of boot manager tasks on a number of other phones.. any help is very appreciated
     
  6. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,808
    Likes Received:
    4,748
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,287
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Please re-read my post above. I edited it with some additional info.
     
  7. romonster88

    romonster88 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just the start up screens.. :( no menu. I'm so confused.. once the razr screen plays it just sits there.
     
  8. krwlson85

    krwlson85 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I am having this same exact issue with my Droid 4 (XT894). I can get to the Boot Mode Selection menu, but the Volume buttons do nothing. After my phone restarts itself, it tries to turn on, but it stalls on one of the initial Droid screens (the "Loading Screen" with the red hexagon and spinning circle in the center).
     
  9. yamaluv

    yamaluv New Member

    Joined:
    Dec 30, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Razr maxx froze

    Did you find out what was causing your droid to freeze? mine does same thing.
     
Search tags for this page

droid razr frozen

,
droid razr frozen boot
,
droid razr frozen on startup
,
droid razr maxx frozen in boot up screen
,
droid3 boot mode selection menu
,
frozen boot mode razr maxx
,
hard reset of droid maxx without being able to access settings
,
my droid m is froze on booting mode
,
unable to scroll in boot mode menu droid 4
,
volume up to select