1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

foxfi texting problem

Discussion in 'Droid RAZR' started by onelowbirD68, Jun 4, 2012.

  1. onelowbirD68
    Offline

    onelowbirD68 New Member

    Joined:
    Mar 28, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Smith, Ark
    I have been using foxfi for aboot 4 months now. Everthing works fine, but when im playin online(ps3) I get timed out on the game when I send a text. Is anyone else having/had this problem, if so is there a fix?
  2. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    Its because texts use the voice network which disrupts data

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  3. onelowbirD68
    Offline

    onelowbirD68 New Member

    Joined:
    Mar 28, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Smith, Ark
    Ok thank you, that makes sense
  4. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    Are you in a 3G or 4G area?

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  5. onelowbirD68
    Offline

    onelowbirD68 New Member

    Joined:
    Mar 28, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Smith, Ark
    Im in both 3 and 4g
  6. menozcm
    Offline

    menozcm New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    please stop

    Please, please, please dont play your ps3/360/other game system over your mobile data connection not only are you hogging a lot of the bandwidth for your area it also is probably one of the main reasons for the removal of grandfathered data plans a lot earlier than expected.

    mobile data is NOT a replacement for an ISP
    Last edited: Jun 5, 2012
  7. 94lt1
    Offline

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,267
    Likes Received:
    591
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    On 4g, you shouldn't have this issue, because you can surf and talk on 4g. It could be that you have a slow connection.

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  8. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    Obviously you don't know how much data a 360 or PS3 uses for online gaming. Watching a Netflix show or movie or streaming music is considerably more.

    Its about 10 mb per hour on a very data intensive game. Watch a YouTube video for 2 minutes and you're gonna be well over that.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  9. menozcm
    Offline

    menozcm New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    just to test your theory i played just a 3 min game and 10 min game of twisted metal on ps3 through my phone and im at 5.18MB down 7MB up all that for less than 15 min so that puts me @ ~45-50MB/hour

    edit i agree netflix and streaming music use more data overall. still your phone should not be a replacement for a home ISP
    Last edited: Jun 5, 2012
  10. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    I play MW3, Assassins Creed Revelations and BF3 and they don't use that much data. This is on 360 though, not sure if its different, I was just assuming it would be similar

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  11. menozcm
    Offline

    menozcm New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    they are diffrent for each game/system and it also changes if you are hosting a game vs connected to another system(here is an expamle from MW3 Ever Wondered How Much Bandwidth Modern Warfare 3 Uses? | FPSWin - All The Latest First Person, Shooter and First Person Shooter News)
  12. onelowbirD68
    Offline

    onelowbirD68 New Member

    Joined:
    Mar 28, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Smith, Ark
    I use my phone cuz I pay for unlimited so why not use it, and the only internet I can get at my house is 56k dial up unless I want to spend an ext. $100 each month for hughes net. The ppl. At Hughes net told me they it not recommended for anything but email and fb.
  13. trentphipps
    Offline

    trentphipps New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dayton,OH
    This is why were going to lose our unlimited data plans. Buck up and pay for a ISP. Do you think I like spending 30 a month for data for me and my wifes phone then spending 50 on RR? No I hate it. Tethering is okay if you can be responsible about. If your paying 10 buxs for Netflix get a ISP

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  14. menozcm
    Offline

    menozcm New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    or if you are going to use that much data not on the phone then pay for the tethering plan. i used to tether to use my computer when visiting my grandparents who have no internet connection but i am no longer doing that now that i have my modded bionic lapdock.
  15. ndtaylor77
    Offline

    ndtaylor77 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    141
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Do you really think unlimited data would be around forever if people used it more "responsibly"? It was only a matter of time before Verizon decided to get more money for it. Regardless, unlimited data is going away so I say use it to death while you can.
  16. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    Where I'm at, I can't even get dial up.
  17. trentphipps
    Offline

    trentphipps New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dayton,OH
    Use it the way its intended, or pay for a true tethering plan. I guess we could be like everyone else abd have our services throttled because of people streaming with a phone. We are all wrong using foxfi. But its there so use it but dont put us on the radar.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  18. menozcm
    Offline

    menozcm New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    it would have taken longer for them to stop the grandfathering of unlimited data. its like a kid with a candy bowl if its always full and the kid eats it all quickly every time you refill it you start to put less in each time, if that same kid eats it slowly you dont really care about keeping it filled because the kid is being responsible.
  19. ndtaylor77
    Offline

    ndtaylor77 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    141
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Maybe. I use less than 3 gb a month and I have an ISP. I'm just saying it's going away, so use it.
  20. menozcm
    Offline

    menozcm New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    and that is fine if all that is through the phone and not unauthorized tethering. foxfi should be used for the occasional tethering not as a replacement for an ISP.
Search tags for this page

foxfi gaming

,

foxfi gaming systems

,

foxfi texts

,

how to work foxfi on bluetooth with a ps3

,

is foxfi ok for online gaming?

,

ps3 connection to foxfi

,

using foxfi for ps3

,

why doesnt foxfi have internet