1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

FoxFi question

Discussion in 'HTC Rezound' started by cybertec69, Sep 24, 2012.

  1. cybertec69
    Offline

    cybertec69 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,738
    Likes Received:
    67
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Staten Island, NY
    Hi, how come FoxFi does not work with the Rezound, it works just fine with my Samsung S3. Has anyone here been able to make it work with their Rezound and what steps did you take, thanks.
  2. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,176
    Likes Received:
    371
    Trophy Points:
    83
    I use it via Bluetooth. Speeds are fine and I don't get the battery heat and drain of using hotspot. Pdanet tablet on my tablets.

    Support Our Troops! !!!
    <><
    From my Beano
  3. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    Why? There was some discussion on this a few weeks ago, there is a hidden service (might not be the correct technical term) that is running in the Rezound that completely blocks any use of "hotspot" features that do not use the embedded application (that is billable) without root access to the device. It is thought this is more of a Verizon thing than a HTC thing, but it is tied in to Sense pretty tightly and no one has been able to find away around it in the Rezound.

    Although it might change, I doubt it, so your options are pay for the tether, or root and use Wireless Tether.

    There are working Bluetooth and USB options available though, just not free WiFi tethering
  4. LoudRam
    Offline

    LoudRam Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    1,266
    Likes Received:
    57
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Southern NJ
    There is something with older HTC phones that prevents Foxfi (wifi) from working because it says it only works with the newer HTC phones. I tried Foxfi (bluetooth) and it connected but the phone gave me the VZ warning about paying for hot spot usage. Foxfi does have a "hide tether" feature but it only works with wifi not with bt. So I now use pdanet. It's usb not wifi tether but it works great and it has a "hide tether" option which I use. It also has bt tether but I haven't tried that yet. I used it for hours at a time this past weekend and it never dropped out once.
  5. Yonahdad
    Offline

    Yonahdad New Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    It works w/ICS...
  6. Snoking
    Offline

    Snoking New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    714
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Explain please. Rooted or Bluetooth? WiFi does not work for those that are not rooted.
  7. Yonahdad
    Offline

    Yonahdad New Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Wifi.. I guess I was lucky then.
  8. Snoking
    Offline

    Snoking New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    714
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    So again I ask for you to explain the details!
  9. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    More than lucky, you are the ONLY one I have heard of to get this working... care to pass along the details, exact versions of app and ROM, app settings, etc. please?
  10. Yonahdad
    Offline

    Yonahdad New Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I am not a tech guy, so I really didn't do anything special. It didn't work when I had Gingerbread; but once I got ICS I clicked on 'Activate Wifi Hotspot' so now I am able to use my tablet w/o any issues. I am not being vague, I just didn't do anything extra for it to work. Have yall tried deleting & adding the app back?
  11. Snoking
    Offline

    Snoking New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    714
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Mobile Hot Spot is a VZW PAID service! Could you show us a screen shot of what you are turning on please! Power button plus home button does a screen shot.
  12. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    So you are using the "Mobile Hotspot" app? I assumed from the discussion thread you were using the FoxFi app, that is why the big question.

    It is a well known fact that the embedded "Mobile Hotspot" app works well, but after your free trial period (7 or 30 days, can't remember, not sure they still do that though) you will be charged an additional $20-$30/month automatically for using it.
  13. HowardZ
    Offline

    HowardZ New Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    546
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    I uninstalled and reinstalled foxfi, gave it a password, and started it.

    Can't load any Web pages using XP laptop
  14. HowardZ
    Offline

    HowardZ New Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    546
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Verizon Hotspot might be free to use if one is on Verizon's new data share family plans.
  15. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    Yup, same problem everyone has with the Rezound and FoxFi, and the app hasn't been updated since mid-June... I check it about once a week but kinda gave up on it until an update drops.
  16. Snoking
    Offline

    Snoking New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    714
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    I turned on VZW hotspot for a while, and it is working great. Was having issues with an Office 2010 three PC download yesterday so I did two of them through my hotspot. 982megs each.
  17. bozus_8
    Offline

    bozus_8 New Member

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    got foxfi to work with bluetooth.

    I got bluetooth to work with foxfi on my rezound to Galaxy note 10.1. i thought i got wifi to work for a few min but stopped working. Ill try tomorrow.

    Rezound android version 4.0.3 software 3.14.605.12 710rd.

    Steps i followed go to link www.foxfi.com/bt/ics.php
  18. bozus_8
    Offline

    bozus_8 New Member

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got bluetooth to work with foxfi on my rezound to Galaxy note 10.1. i thought i got wifi to work for a few min but stopped working. Ill try tomorrow.

    Rezound android version 4.0.3 software 3.14.605.12 710rd.

    Steps i followed go to link www.foxfi.com/bt/ics.php
  19. Snoking
    Offline

    Snoking New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    714
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Do gmail and the play store work correctly on the tablet when BT tethered? On my Acer A200 gmail would not sync and play store would not work. Internet was ok but slow.

    So in my book it does not work well enough to be a solution. And my laptop does not have bt!
  20. LoudRam
    Offline

    LoudRam Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    1,266
    Likes Received:
    57
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Southern NJ
    So far from what I've read in here and experienced personally the best option for tethering with the Rezound is pdanet. I use the usb tether with the hide tether feature and it works great. I tether to an Acer laptop but mine doesn't have bt either. I bought a bt dongle but I haven't tried it yet. The usb works well enough that I didn't have to.

    Sent from my HTC Rezound using Droid Forums
Similar Threads
  1. jpvd
    Replies:
    2
    Views:
    4,342
  2. CarlBrandt
    Replies:
    6
    Views:
    1,385
  3. jgmecarter
    Replies:
    3
    Views:
    893
  4. Tas
    Replies:
    3
    Views:
    818
  5. rosariorose9
    Replies:
    10
    Views:
    891
Loading...
Search tags for this page
bluetooth foxfi
,
does foxfi hide tether usage
,
does foxfi work on thunderbolt
,

foxfi bluetooth

,
foxfi for htc
,
foxfi for htc thunderbolt
,

foxfi hide tether usage

,
foxfi hide tethering
,
foxfi htc thunderbolt bluetooth
,
foxfi not working on rezound
,
hide tether usage foxfi
,
how to hide tether usage foxfi
,
how to hide tether usage with foxfi
,
how to use foxfi on htc phones
,
htc thunderbolt foxfi