found a way to keep 4g

Discussion in 'Droid Bionic Hacks' started by muffins7497, May 8, 2012.

  1. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    I am running gummy May 8, 2012 and like everybody else.. bad 4g signals.

    When i install new rom, 4g is good.. then when i reboot, i lose 4g signals all the time. I reboot the device

    and go though the motions.. turn GSM, on and off and CDMA, ETC.. anyway, today i decided to just

    wipe dalvik only and guess what? it work for me. it will update like when you install new gapp.

    so far, strong 4g signal.
    I also post this on rootzwiki to help other people out.
  2. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    hi everybody, notice their were over 161 views.. if anybody have try this and it works for you
    please post your results so other people can be on the same page.
    what version and date of rom you are using.
    thanks
  3. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    hum, over 325 views and nobody tried it? I guess, everybody solved their 4g data issue?
    I still have my 4g data, 3 or 4 bars all the time.
    well I'm done.
  4. TatDroid
    Offline

    TatDroid Active Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    717
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    28
    . 902 has solved my data drop issues. (I'm not rooted)
  5. BroidDrionic
    Offline

    BroidDrionic New Member

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    542
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I haven't had any data drop issues since 902 leaked in december

    Sent from my DROID BIONIC using Droid Forums
  6. donfish06
    Offline

    donfish06 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    You just wipe dalvik after you lose signal, or after you flash ROM b4 reboot?
  7. bens42608
    Offline

    bens42608 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    443
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I always have 3-4 bars 4g where I live..never had an issue with it.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  8. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    wipe dalvik only

    just wipe dalvik, that's all i did.. I don't know what other people are running on their phone.
    my rom is gummy, May 8, 2012 and every time i reboot, i lose 4g signals all the time, so i started to just
    wipe dalvik only and i get my 4g back.

    (for the other people who seems to have no problems with there setup..)

    the people who claim they have no data issues, but do not tell the rest of us what rom they are running,
    please tell us what rom, date of rom and gapp version you are running so that other people
    might switch to the same setup, rom and gapp version.
    thanks
  9. bens42608
    Offline

    bens42608 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    443
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Stock. .902. Perfect signal, blazing fast 4G, flawless performance.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  10. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    thanks, i have no problem with stock. no problems at all.
    I just assume we were discussing about Ice Cream on dual boot.
    you are the first person to post your phone information to help others.
    thanks for your help!
  11. TOMMYBOT
    Offline

    TOMMYBOT Member

    Joined:
    Nov 28, 2011
    Messages:
    462
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Looks very interesting I might try it this weekend I loved gummy minus the data. The ics rom I'm on now has no data issues


    View attachment 49932

    Latest gapps but its missing some of the things gummy has.


    Also wondering. So every time you restart you do the single wipe?
    Last edited: May 10, 2012
  12. donfish06
    Offline

    donfish06 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio



    Which nightly are you using? I always have data issues
  13. TOMMYBOT
    Offline

    TOMMYBOT Member

    Joined:
    Nov 28, 2011
    Messages:
    462
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    I'll find the link for you tonight when I get home. At work now time to get punched in the face
  14. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    yeah, wipe Dalvik only.. this is from version Gummy May 8, 2012

    other then that, 4g is good all day long as long as you don't restart your phone, ha,ha
    new Gummy came out today, Gummy, 1.2.0 version
    going to install that and it has lot more features then before.
  15. kadaj21
    Offline

    kadaj21 New Member

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm on Gummy 1.2 on my bionic and i love it. When it gets 4G, its awesome and never drops it seems (got .902 on my phone), but again, when it restarts I lose most chance of getting data back at all. Sometimes it works when I play with the testing code you put in the dialer (I think it works best with CDMA Auto PRL Update or something to that effect).

    Just trying your "fix" right now, annnnnnd....it works!

    Now if someone will try the leaked .904 update and see if that helps us any....
  16. xmguy
    Offline

    xmguy New Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,070
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    RURAL TN
    I'm running Axiom ICS Rom on my Bionic. However I can't even keep CDMA or 3G let alone 4G. I've tried everything. Going into info and enabling GSM only then reverting to CDMA/LTE. Nothing. It will also loose signal all together. Running .902 kernel. Have stock dual booted also and it works fine. (Safe strap)
  17. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD

    I'm glad you didn't think it was a crazy fix.. i think it's faster to do a dalvik wipe and you do not have to wipe data, do restore, too much time wasted.
    you can always go back and switch gsm, cdma, etc
  18. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    have you tried dalvik wipe only? it works for Gummy.. i don't know about your AXIOM, but it should work. try it
    and post the result
  19. kadaj21
    Offline

    kadaj21 New Member

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah, it seems like every so often it'll kick off data, and then I'll reboot, go into recovery, wipe dalvik and after its loaded up, I've got data again. I wonder if devs will find a fix before VZW and Moto release ICS for the Bionic ^^;;
  20. muffins7497
    Offline

    muffins7497 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bowie, MD
    what can we do? Ice is not official yet, so that's part of the problems.. their are many people working on different roms
    for the rest of us, so i can't really complain.. but like a lot of people.. i wish everything was working.. ahhhhh, ahhhhhh
Search tags for this page
4g phone keep losing signal
,
casio commando 4g wipe cache and dalvik
,
contact calvek.com
,
droid bionic keeps dropping 4g
,

droid bionic losing 4g signal

,
droid bionic losing signal
,
droid bionic terrible 4g
,
how do i keep 4g on
,

how to keep 4g on

,
how to maintain 4g signal
,
is there a way to keep 4g on always on my phone
,
keep losing 4g
,
keep losing 4g signal
,
what is the best way to keep my 4g
,
why do i keep losing my 4g signal