Flashing SPRecovery SBF to Stock 2.1

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by MarkDriod, Apr 13, 2010.

  1. jroc

    jroc Silver Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,843
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Washington DC
    Ratings:
    +63
    A couple of thing I think that very easy to follow guide left out:

    U might have to update the SDK. I dont know if its the drivers or everything, but update it.

    Edit: I just read the notes under the guide....doh! lol

    I wish I saw this guide a few days ago. The original guide didnt explain or put the adb commands up good. The person assumed anyone reading already knew how to use adb. This is a better guide .
     
    Last edited: Apr 16, 2010
  2. tntrucknut

    tntrucknut New Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Awesome

    I just followed the guide and everything works perfect. Some issues I worked through, just for the ones scared to tackle this, like I was.

    1. PC is a Win7 laptop.
    2. Installed 64-bit USB Moto Drivers
    3. Downloaded and installed JDK
    4. Followed guide on page one LINE BY LINE

    The adb command resulted in starting dameon. Nothing happened. I closed my command window and re-opened it. Proceeded to try the commands again and they transfered. Unmounted and rebooted. Heres where I got scared. When the phone rebooted, it hung on the red boot animation. Then went blank. Made some notification sounds, buttons at the bottom of the screen lit up, then went off. Screen was just black for about a minute. I just knew is was bricked. As I was searching for "how to unbrick", it rebooted itself, and low and behold, root access!
     
  3. stillz

    stillz Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm a newb... and this thing worked like a charm!!!!!!!!
     
  4. Phreaker47

    Phreaker47 Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    753
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +20
    I have experienced only one minor setback so far, and that was that I couldnt get the wifi tether program to work. When I started it, it told me there was an error (kernel doesn't support something) and to check the log. The one error in the log was that it could not set up DNS rules. I tried it anyway... the adhoc connection was made but I could not get internet access.

    Not a huge deal though, because I have set up PDANet for Android, which does work fine anyway, should I ever need to tether.
     
  5. jroc

    jroc Silver Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,843
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Washington DC
    Ratings:
    +63
    ^ Would installing a different kernel solve the problem?
     
  6. cupfulloflol

    cupfulloflol Senior Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    68
    Ratings:
    +23
    More than likely yes. There is also an app on the market called "barnacle" that can tether regardless of kernel, as long as you are rooted. Heard pretty good things about it, never used it myself.
     
  7. Kmart95

    Kmart95 Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Finally got around to doing this last night and it worked perfectly with no issues whatsoever. Now im running Jrummy's rom with root!

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  8. Kmart95

    Kmart95 Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Im not sure if you still need help but i had the same problem with vista. what i had to do was go to computer then local disk, then program files then motorola then RSD lite then right click on SDL.exe and slect run as administrator and it will open rsd as administrator.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
    Last edited: Apr 17, 2010
  9. sicilianbadguy

    sicilianbadguy New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    im having trouble with the adb commands. i know how to get where you need add the tools path to the environmental variables path but not sure what to copy to put in there. and do i delete everything thats in the system path or do i paste whatever i need to at the end of whats in there please help
     
  10. jroc

    jroc Silver Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,843
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Washington DC
    Ratings:
    +63
    No!!! Dont delete everything!! LOL!!

    At the very end, put a ;and add the total path that points to the tools.

    ex: ;c:\folder\androidsdk\tools\

    EDIT: had slashes backwards
     
    Last edited: Apr 17, 2010
  11. sicilianbadguy

    sicilianbadguy New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    oh ok got it thanks. now what about this part what does it mean when it says navigate to?

    do i enter all this stuff exactly into the command prompt?



    In a terminal window (linux) Command prompt (windows)
    Navigate to the folder you downloaded the (su and Superuser.apk) files into.

    * adb push su /system/bin/su

    * adb push Superuser.apk /system/app/Superuser.apk

    * adb shell "/system/bin/chmod 6755 /system/bin/su"

    * adb shell "/system/bin/chmod 644 /system/app/Superuser.apk"
     
  12. MarkDriod

    MarkDriod Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I got it! and Works for me thank you so much!
    U need getting another one Administraton Account for on Window Vista it will work everything im sure!

    Im rooted on UD now :)
     
Search tags for this page
dowmload free sprecovery
,
download free sprecovery
,
rsd to push sprecovery
,
sprecovery apk
,
sprecovery download for apk
,
sprecovery droid
,
sprecovery ese81 .sbf
,

sprecovery sbf

,
sprecovery sbf download
,
sprecovry apk