Finally got 4G in KC :)

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by lisalisa13, Nov 12, 2011.

  1. lisalisa13

    lisalisa13 Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    236
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4
    4G finally hit my town yay! Question though, I've heard that it takes WAY more battery, is there a way to switch between 3G and 4G if I want to conserve battery?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  2. Speeding Wheels

    Speeding Wheels Senior Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    1,555
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Detroit - in da burbs!
    Ratings:
    +16
    Settings > wireless and networks > mobile networks > network mode
     
  3. giant25

    giant25 Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    333
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    CA
    Ratings:
    +9
    Current Phone Model:
    Droid Turbo
    There's an app called LTE Switch in the market that is a shortcut to this menu.
     
  4. bassmankc

    bassmankc Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Kansas City
    Ratings:
    +0
    Has anyone else ran the speedtest app? I noticed 4g lite up some time this week, Wednesday I think but my speeds are not all that impressive 5 down and 9 up, yeah I know that's backwards but several tests later... same results?

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  5. lisalisa13

    lisalisa13 Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    236
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4
    Cool, thanks everyone! Haven't tried the speed test app
     
  6. Al Neri

    Al Neri Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Tumwater WA
    Ratings:
    +0
    Not sure if something has changed but all the really knowledgeable guys say not to use task killers.
     
  7. lisalisa13

    lisalisa13 Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    236
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4
    I think he means the auto kill list that's already in the phone
     
  8. xmguy

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    Ratings:
    +4
    I don't live in a 4G area. But when I travel into 4G areas. I keep my Bionic on CDMA / 3G only. Unless I need the speed of the LTE network. Then 3G works ok for me. Plus it saves the battery. I actually wish Motorola had made a shortcut key on the phone to enable/disable the LTE.