Finally got 4G in KC :)

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by lisalisa13, Nov 12, 2011.

  1. lisalisa13
    Offline

    lisalisa13 Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    236
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    4G finally hit my town yay! Question though, I've heard that it takes WAY more battery, is there a way to switch between 3G and 4G if I want to conserve battery?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  2. Speeding Wheels
    Offline

    Speeding Wheels New Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    1,556
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Detroit - in da burbs!
    Settings > wireless and networks > mobile networks > network mode
  3. giant25
    Offline

    giant25 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    298
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CA
    There's an app called LTE Switch in the market that is a shortcut to this menu.
  4. bassmankc
    Offline

    bassmankc New Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kansas City
    Has anyone else ran the speedtest app? I noticed 4g lite up some time this week, Wednesday I think but my speeds are not all that impressive 5 down and 9 up, yeah I know that's backwards but several tests later... same results?

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  5. lisalisa13
    Offline

    lisalisa13 Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    236
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Cool, thanks everyone! Haven't tried the speed test app
  6. Al Neri
    Offline

    Al Neri Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Tumwater WA
    Not sure if something has changed but all the really knowledgeable guys say not to use task killers.
  7. lisalisa13
    Offline

    lisalisa13 Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    236
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    I think he means the auto kill list that's already in the phone
  8. xmguy
    Offline

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    I don't live in a 4G area. But when I travel into 4G areas. I keep my Bionic on CDMA / 3G only. Unless I need the speed of the LTE network. Then 3G works ok for me. Plus it saves the battery. I actually wish Motorola had made a shortcut key on the phone to enable/disable the LTE.