few easy questions about eris rooting, etc. please help

Discussion in 'HTC Droid Eris' started by tktouch12, Aug 4, 2010.

  1. tktouch12
    Offline

    tktouch12 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi,
    i have a moto droid, but im thinking about buying an eris off ebay because i love sense, and i can use whichever i like better until i get the next htc phone.

    i have a few questions:
    1) can i root an eris if it already has 2.1 on it?
    2) is there a rom for the eris that has all the sense on it (i love sense) but that has 2.2 features? (like maybe ported from the incredible)
    3) eventually i might give the eris to my little brother to use as a music player/video player/wifi device/android apps(games) device.. if i do this it wont be activated. can he use it not activated but have all other features still work besides text and phone?

    thanks
  2. vacobra1
    Offline

    vacobra1 New Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1) Yes you can if it has 2.1 on it go to here its not hard at all and works great - Universal Eris Root for Dummies! - Android Forums
    I just did mine about a week ago and overclocked it to 748 with setcpu Im actually getting very good battery life now that I have a few things tweeked with setcpu it functions normaly and I did the app2sd so now when I install apps it installs to the sd card not the phone memory.

    2) [ROM]KaosFroyo V24 [07/21] [FROYO] - xda-developers
  3. denakisland
    Offline

    denakisland New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pacific NW. Not so North and not so West.
    I want to do this so bad.
  4. vacobra1
    Offline

    vacobra1 New Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    do it its easy
    i was scard at first but the link i sent if you read it and follow the directions its very simple and pretty safe. They give you pictures so its kinda hard to mess up. You wont lose any functions that you have it works exactly the same only better. The rom runs more smoothly then the factory and then you overclock it and its night and day I wouldnt ever go back makes the phone so much better
  5. denakisland
    Offline

    denakisland New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pacific NW. Not so North and not so West.
    So, what exactly is overclocking?
  6. tktouch12
    Offline

    tktouch12 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok. Thanks for the help.

    NOw does anyone know if i can use it unactivated (#3)?

    Thanks
  7. tktouch12
    Offline

    tktouch12 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    And btw, im not new to this. I have a droid rooted and i know my way around adb and stuff
  8. tktouch12
    Offline

    tktouch12 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Forcing your processor to run above the stock speed its made for
  9. HTC D
    Offline

    HTC D New Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wichita KS
    Rooted my Eris 3 days ago. I'm completely new to this as this is my first Android device as of 1 week ago. Tried a few different ROMS, Plain Jane, ZenEXP, Evil Eris, and KaosFroyo and the best one so far in my opinion is KaosFroyo v23. Any Sense ROMS (2.1) will have a dialer lag and thats the reason why I rooted to begin with. Only bad thing about using a 2.2 ROM is having the camera not working unless you use a laggy market app.

    [​IMG]
    Last edited: Aug 5, 2010
  10. vacobra1
    Offline

    vacobra1 New Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When they get the camra working on KaosFroyo I will be making the switch but untill then Im more then Happy with Plainjane
  11. tiggerxplur
    Offline

    tiggerxplur New Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    654
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Phoenix AZ
    for your third question yes you can use it unactivated and your little brother can even have texting and calling if he would like using google voice and and a voip service there are many tutorials on how to get voip working for free with google voice
  12. LoneWolfArcher
    Offline

    LoneWolfArcher Well-Known Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    97
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Michigan
    Just one qualification: while he is connected to the internet through WIFI. Just wanted the OP to be clear. :)
  13. tiggerxplur
    Offline

    tiggerxplur New Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    654
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Phoenix AZ
    thank you for adding that


    aslo to if you decide to wipe the phone before you give it to him he will need a gmail account to use it and if it doesnt have service the you can touch the four coners of the screen starting at the top right going clockwise on the very first screen when you start it up like new and it will skip everything then you can start up the wifi and you can sign in when you open the market

    all that work cause there is no option to turn on wifi on durning the set up
  14. jhart15063
    Offline

    jhart15063 New Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i thought all froyo roms were based off of cyanogenmod 6, which is stock android, which doesn't have sense. so you can't have a sense 2.2 rom. right? im not sure....but there are other sense based 2.1 roms that have 2.2 features like, XtrSENSE3.1 which has JIT and a2sd http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=726467

    edit: oh and adobe flash player 10
    Last edited: Aug 5, 2010
  15. HTC D
    Offline

    HTC D New Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wichita KS
    He has it working, he showed us a teaser :) v25...
  16. vacobra1
    Offline

    vacobra1 New Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do you have a link to it?
  17. jrozga
    Offline

    jrozga New Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    [ROM]KaosFroyo V29 [08/13] [FROYO] - xda-developers

    IM WARNING YOU NOW YOU WILL NOT LEAVE YOUR PHONE ALONE FOR MONTHS ONCE YOU FLASH THIS! Stock camera works at 5mp! Everything except flash 10.1 at this point. Super smooth, stable and a lovely piece of work by Punk.Kaos.
Search tags for this page

root new unactivated verizon htc eris