Factory reset?

Discussion in 'Droid Razr and Razr Maxx ICS discussion' started by CMDRSTP, Jul 25, 2012.

  1. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    Hello, all.

    Ok, I did three successive factory resets. Now, I will be ready to download ICS update after I fully charge.

    Do I do another factory reset after I download ICS?

    Thank you.
     
  2. bdsullivan76

    bdsullivan76 Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    604
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    At this point it cant hurt. Lol.

    Sent from my DROID4
     
  3. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    :) Well, I was advised to to do 2-3 resets "to make sure" of a having "clean slate" before the ICS update.

    Just I couldn't remember if it was advised to do one after the ICS update.
     
  4. justin82

    justin82 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,689
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +214
    you could do one . IMO it wont be needed. and you dont need to do more than 1 . it does you no good to do more than that
     
  5. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    Thank you, both!

    Just curious....

    If I was to do one (factory data reset) after the update.........why wouldn't it revert back to "Gingerbread?" Isn't that what the factory reset was established with? Why would it reset with the new ICS?
     
    Last edited: Jul 25, 2012
  6. justin82

    justin82 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,689
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +214
    ICS replaces existing OS . it more or less your new factory image
     
  7. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    Thank you! I appreciate your help!
     
  8. 94lt1

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    12,583
    Likes Received:
    1,310
    Trophy Points:
    558
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +1,400
    Current Phone Model:
    Droid Turbo
    Actually, we've been finding that doing two FDR's back to back ensures a clean wipe and install, its been used by several people to improve battery life, the data limit glitch, and the quick contacts pull down glitch :blink:

    It sounds like it wouldn't be necessary, but doing back to back FDR's settled my devices down. They were having battery and heat issues after doing single FDR's.

    Ymmv
     
    Last edited: Jul 25, 2012
  9. justin82

    justin82 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,689
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +214
    Last edited: Jul 25, 2012
  10. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    Do one after the update as well?
     
  11. justin82

    justin82 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,689
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +214
    IMO opinion you are starting with a clean slate no apps anything you should be ok , if you notice it getting glitchy then you can do FDR . but its your decision. IT never hurts to do one though
     
  12. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    Last edited: Jul 25, 2012
  13. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    Thank you, all!

    Sorry for the all the dumb questions but, I am not the most tech savy and this is my first smartphone. I really enjoy the Droid Razr Maxx with GB. I hope I am equally pleased with ICS.

    I do appreciate everyone's patience and time to answer.
     
    Last edited: Jul 25, 2012
  14. 94lt1

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    12,583
    Likes Received:
    1,310
    Trophy Points:
    558
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +1,400
    Current Phone Model:
    Droid Turbo
    Wait until after the install of ics if you dont already have it. Then do two in a row.. back to back
    I did an fdr right before ics, and I still had issues.
    Long story short, we're finding that doing two, one after the other is helping but ymmv :)
     
  15. CMDRSTP

    CMDRSTP Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UPSTATE NEW YORK
    Ratings:
    +2
    I haven't yet. Charging to 100% before I do.

    Typically, how long does the update take? I usually get a good 3G signal where I live.
     
Search tags for this page
camera icon missing on droid razr
,

droid razr maxx factory reset

,
factory data reset droid razr maxx
,
factory reset razr ics
,
full reset
,
hard reset droid razr m
,
how to delete everything off your android
,
how to screenshot on droid razr
,
master reset cod for maxx 25
,
maxx factory reset code