Factory reset question!

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by billy4, Aug 5, 2011.

  1. billy4

    billy4 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I am getting a new extended battery in a few days. Would it help my battery life to do a factory reset? Does anyone suggest that? Since it will be a new battey. Just curious.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  2. brad92

    brad92 Silver Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,496
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +17
    If you are rooted you can wipe the battery stats. If not, don't worry about it...

    MIUI
     
  3. billy4

    billy4 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Okay thank you!!

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  4. MattHenson20

    MattHenson20 Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Asheville, NC
    Ratings:
    +0
    Battery calibrator is free on the market, charge your new battery all the way, run the app, do a FULL Discharge without ever plugging the phone in, once it dies, do a FULL charge, then your good to go
     
  5. billy4

    billy4 Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Im not rooted though..what should I do?
    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  6. Khiraji

    Khiraji Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Shouldn't the phone re-calibrate itself after a few charge/discharge cycles on a new battery? I did the whole re-calibration thing when I got my extended battery, but... there must be a way for the phone to realize it's got a new battery and then re-tune itself accordingly?
     
  7. MattHenson20

    MattHenson20 Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Asheville, NC
    Ratings:
    +0
    Yea, a few cycles can, but a calibration wipes the battery.stats file, thus gauranteeing a new calibration