Factory reset gone wrong

Discussion in 'Android Support' started by UNnappyBunny, Jan 13, 2015.

  1. UNnappyBunny

    UNnappyBunny New Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    HTC One
    Hi,

    so i recently did a factory reset as my phone battery has been draining at an alarming rate and i thought it might help. Now my phone is stuck on an endless loop of telling me that "Unfortunately, Set-up Wizard has stopped" and asking me to uninstall and reinstall Google+. I can access the menu bar and connect to wi-fi but nothing else. It also keeps telling me there is a problem with the google servers in the set-up .

    any ideas? I'm currently ready to break it.

    thanks
     
  2. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    First.. Welcome to droid forums.. What is your device??? You already did one factory data reset.. Perhaps something got corrupted?? I would(this is just me) try doing yet another one.. An inconvenience I know..
     
  3. UNnappyBunny

    UNnappyBunny New Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    HTC One
    Thanks for the welcome. I've tried resetting it 3 times now and just get caught in the same loop. It's a HTC One.
     
  4. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I'm sorry, I'm of little help. I'm not familiar with htc.. Hopefully someone who is familiar with htc can chime in here..
     
  5. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    Have you checked to see if there's a update or anything like that??
    How long has this been going on??
     
  6. UNnappyBunny

    UNnappyBunny New Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    HTC One
    HA! Having updated it a week or so ago I didn't think to check that. There is. Fingers crossed!

    I seem to have had repeated problems with the battery and constant updates for about 3 months now.

    Cheers. I'll be back if It doesn't get anywhere .
     
    • Like Like x 1
  7. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I wish you luck... Report back :)
     
  8. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,371
    Likes Received:
    5,883
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,714
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Welcome to the forum UNnapptBunny! Good luck & report back back after the update.

    S5 tap'n
     
  9. UNnappyBunny

    UNnappyBunny New Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    HTC One
    No good unfortunately .After the update installed it froze with a red warning sign and now I'm back to the google servers being down and startup not working.
     
  10. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,371
    Likes Received:
    5,883
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,714
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    In this situation I would take it to your carrier. Being that an OTA update is causing this, they'll have to replace it for you.

    S5 tap'n
     
    • Like Like x 3
  11. UNnappyBunny

    UNnappyBunny New Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    HTC One
  12. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I agree... You did nothing to the device they should warranty it
     
    • Like Like x 1
Search tags for this page

android reset gone wrong

,
droid turbo setup wizard
,

droid turbo stuck on setup wizard

,

lg setup wizard has stopped after factory reset

,
setup wizard has stopped after factory reset
,
unfortunately setup wizard has stopped
,

unfortunately setup wizard has stopped after factory reset

,
unfortunately setup wizard has stopped android
,
unfortunately setup wizard has stopped htc one
,

unfortunately setup wizard has stopped loop