Every app being blocked by screen overlay since update that enabled wifi calling

Discussion in 'Motorola DROID Turbo 2' started by SMYDSMITH, Nov 8, 2016.

  1. SMYDSMITH

    SMYDSMITH Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    887
    Likes Received:
    135
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +143
    Current Phone Model:
    Motorola Turbo 2
    Had no issues till the update it rebooted and then said updating apps and then more phone was prompting for overlay until I fixed according to this forum msg chain. I am fairly certain something was updated in that update to cause it as I had no overlay issues before it

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  2. SMYDSMITH

    SMYDSMITH Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    887
    Likes Received:
    135
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +143
    Current Phone Model:
    Motorola Turbo 2
    Yah apps that weren't ready for that update but that implies overlay was different in that update .. catch 22 thus something related to overlay changed in that update that the apps weren't prepared for now let's all go watch the movie time rider which has the paradox where the main character is his own granddad. Lol circular logic dive by 0 Spock says that does not compute LOL

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  3. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    14,346
    Likes Received:
    11,837
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,393
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    I understand that part. I think all we are trying to tell you is the issue is not with Android 6.0.1 itself. The issue is with an app you have installed that did not optimize correctly after the phone rebooted with 6.0.1. it's a problem with an app on your phone, not with 6.0.1. thousands of Turbo 2 and X Force users have upgraded to 6.0.1 in the past month and if this was an inherit problem with our phones and 6.0.1 it would be posted on numerous forums. Believe me the Moto forum would be on fire if this was a problem with the update itself.

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  4. SMYDSMITH

    SMYDSMITH Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    887
    Likes Received:
    135
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +143
    Current Phone Model:
    Motorola Turbo 2
    [​IMG]


    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  5. SMYDSMITH

    SMYDSMITH Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    887
    Likes Received:
    135
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +143
    Current Phone Model:
    Motorola Turbo 2
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG]

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  6. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    14,346
    Likes Received:
    11,837
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,393
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    That's the same update that's running on my phone, my wife's phone and thousands of other Turbo 2 / X Force phones.

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  7. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    14,346
    Likes Received:
    11,837
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,393
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    Good luck, I hope you can get it running the way you want.

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  8. SMYDSMITH

    SMYDSMITH Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    887
    Likes Received:
    135
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +143
    Current Phone Model:
    Motorola Turbo 2
    That's my list that I had to change they all had draw over before the update and worked fine and I had to pair down to those screenshots and I am slowly adding back access one by one as needed

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  9. TisMyDroid

    TisMyDroid Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    7,385
    Likes Received:
    3,142
    Trophy Points:
    578
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +3,448
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
    Actually Sajo, it is a both; a change in marshmallow that is triggered for certain overlay apps. Several factors are present for this prompt to occur: marshmallow, an app that has an overlay on the screen while you are trying to do something in another app that needs to have it's permission settings enabled.

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  10. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    14,346
    Likes Received:
    11,837
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,393
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    Quick question: Were you running Marshmallow 6.0 prior to this Marshmallow 6.0.1 update? If you have been on Lollipop all year until just now that would explain the sudden issues with App Overlay.

    I can't find any posts related to App Overlay issues with any Moto user since the 6.0.1 update; only posts from early this year when we first received 6.0 Marshmallow.

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  11. mountainbikermark

    mountainbikermark Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    7,436
    Likes Received:
    3,876
    Trophy Points:
    1,563
    Ratings:
    +4,338
    It's probably an app that has NOTHING to do with any of this that fragmentation and interactivity is causing the bugaboo. I've had issues in the past where a camera app caused my phone to keep going silent on its own because when I started the app it killed system volume, Tapatalk is now causing a Google Play Body Sensor error, Handcent used to wreak havoc from time to time with updates, an update to Swype once was causing every Samsung phone to start freezing up that took over a year to fix, Android Web Viewer caused severe battery drain and sluggishness overall when it first got embedded as bloatware with KK ( maybe JB, I forget which one), etc.
    I'll get some app update to one that I don't use much and doesn't update often and mine will be fixed. This is just a thing where Android built a wall around its garden and some developer lost the key to the gate to get in.

    Support Our Troops!!!
    Beast Mode 4

    <><
     
    • Like Like x 3
  12. SMYDSMITH

    SMYDSMITH Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    887
    Likes Received:
    135
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +143
    Current Phone Model:
    Motorola Turbo 2
    I have been updating when ever verizon sent updates so I would think I was on marshmallow but the app icons for ie messenger changed with this update so maybe I was on lollipop but I don't think so?

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
Search tags for this page
cesar chavez
,
droid turbo 2 app overlay
,
droid turbo 2 overlay issues
,
droid turbo 2 screen overlay
,
droid turbo enable draw over other apps
,
droid turbo screen overlay detected when giving permission for app
,

droid xt1585 overlay problem

,
how to turbo edition overlay detected switch off
,
motorola droid turbo screen overlay
,

motorola xt1585 apps being blocked from downloading