email now force closing

Discussion in 'Android General Discussions' started by iron ghost, Mar 18, 2010.

  1. iron ghost
    Offline

    iron ghost New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So beginning yesterday, the stock email client has been force closing.
    I can open it, it syncs, and receives new mail, but when I open an email it force closes.
    G-Mail is working and I can send and receive emails on there just fine.
    I installed a few recipe apps yesterday and have removed those and rebooted the phone, but still getting the same error.

    Anyone else having this problem?
  2. jsh1120
    Offline

    jsh1120 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,462
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, Washington
    Just a suggestion, but if by "rebooting" you mean turning your phone off and on, you should also try a battery pull. Not likely to yield a better result but at least you'll have done everything you can do short of a factory reset.

    If that doesn't work, I suggest you remove your email account(s) and set it/them up again to see if that helps.
  3. iron ghost
    Offline

    iron ghost New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    jsh, thanks for the reply.

    I did to a reboot and a hard boot/battery pull with the same non working results.

    I'll try removing and adding the email accounts next and hopefully that will work.
  4. Riley
    Offline

    Riley New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    585
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Upstate NY
    This happened to me once with my @ email setup with my work exchange server. I ended up deleting the account and resetting it up, which fixed it. It might have been when our systems forced a password change too, I can't recall.
  5. iron ghost
    Offline

    iron ghost New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    dangit! removed the account and rebooted. Re-added and still getting the same result.

    oh well, I can always our exchange web portal, until it decides to play nice
  6. jsh1120
    Offline

    jsh1120 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,462
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, Washington
    AHA! You didn't mention that you were enmeshed in the dark jungle of EXCHANGE! My condolences. I understand your pain. I'd bet dollars to doughnuts that a change on your server is the culprit one way or another. If I were you I'd report your problem to your Exchange Server Administrator. I'm sure he/she will be delighted to hear from you. I know mine is.
  7. zerodamage
    Offline

    zerodamage New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had this happen to me last week. I had to wipe the phone's data directory to fix it.
  8. Riley
    Offline

    Riley New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    585
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Upstate NY
    Mine just started doing it again here at work. WTF!!!! I'll hav eto ask my IT guy or clear the account cache maybe.
  9. struong57
    Offline

    struong57 New Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How do you clear the account cache after removing/deleting the email account?
  10. iron ghost
    Offline

    iron ghost New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Found a Fix

    Was looking around on some other forums and found this:

    try clearing the cache in the Email app. You can do this by starting at the home screen and tap Menu->Settings->Applications->Manage applications->Menu->Filter->All. Now scroll down and Tap Email and then scroll down and tap Clear Cache.

    I did the following.

    1. Deleted my exchange account
    2. Rebooted the phone (manual, not battery pull)
    3. Went to Menu->Settings->Applications->Manage applications->Menu->Filter->All Email. Did a Clear Data and Clear Cache.
    4. Setup my exchange account

    Now everything is working as it should.

    Hope this works for the others that are having the same issue as I.

    Tyler
  11. miss chris
    Offline

    miss chris New Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have had to do this four times now in the last week. After time #2 I did a factory reset. Any thoughts as to why my email has worked flawlessly since I got the phone in November and now so many problems? TIA! :)
  12. biglipps66
    Offline

    biglipps66 New Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    I literally just started having this problem as well. Both corp and hotmail force close when you read items. WTF