[ROM] Eclipse v3.0 Droid 3 Port

Discussion in 'TeamHaters' started by davros, Jun 6, 2012.

  1. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    Tapatalk has been available for all of my phones. And I think the keyboard lighting issue wasn't fixed IIRC.
     
  2. metman07
    Offline

    metman07 New Member

    Joined:
    Aug 9, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks, Guidot. I have been having trouble using wifi tether. I tried a few different apps and no dice. This normal? Thanks again.
     
  3. D1ck3y
    Offline

    D1ck3y Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Love the rom dude. Thanks for all your hard work. Great battery life and and lots of extras. Should have installed this months ago !!
     
  4. D1ck3y
    Offline

    D1ck3y Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Having an issue making and getting calls. Takes about 45 seconds to 5 minutes for my phone to make an out going call. Phone never rings when getting a call even if the phone calling is right beside my phone. Anyone else having this issue or have an idea as to why this could be? Will be trying a reflash tomorrow and will post my results.
     
  5. doogald
    Offline

    doogald Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    401
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +28
    This happens to me often with the Droid 3 (stock plus almost every ROM I tried). A restart always fixes it. So, I just restart the phone every night.
     
  6. D1ck3y
    Offline

    D1ck3y Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks for the input. I'll give it a try also dose anyone have a link for the oc version that will work with ss3?
     
  7. brucesenator
    Offline

    brucesenator New Member

    Joined:
    Apr 28, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ROM Slot Questions

    ROM Slot Questions:

    (1) Which ROM Slot should be created and installed into? (1, 2, 3, or 4);
    (2) If only one ROM Slot is going to be created, do you recommend a 2Gb or 3Gb size?

    Thanks, Bruce Senator
     
  8. doogald
    Offline

    doogald Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    401
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +28
    For Eclipse, it will work in any ROM slot. If you ever want to try out any of Hashcode's ICS kexec based ROMs, I think those still require slot 1, so maybe put Eclipse in slot 2. By the way, you can have a slot 2 without creating a slot 1.

    As for the size of the slot, I always did the max size, because I was using the phone with the rom as my daily driver and I wanted all of my apps and data to fit. If you don't have a lot of data/apps, maybe you can get away with a smaller slot, but that's up to you.
     
  9. brucesenator
    Offline

    brucesenator New Member

    Joined:
    Apr 28, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    INABILITY TO SUCCESSFULLY INSTALL ECLIPSE 3 ON DROID 3 v906:
    I have two (2) Motorola Droid 3 (solana) cellphones, both with System version 5.7.906.XT862.Verizon.en.US. Both were run with SBF 906 to bring them truthfully back to stock. Both were then rooted. On one cellphone I run the Stock ROM. The other I use for finding a truly stable ROM with features over the stock 2.3.4.

    My recovery package is SafeStrap v3.05.

    I have attempted to install all three varieties of Eclipse 3 (1.0GHz, 1.1GHZ, and 1.2GHz) and cannot get anything to boot. No boot loop, nothing. After passing through SafeStrap, it just goes to a black screen and stays there. I have tried this in ROM Slot 1, Slot 2, Slot 3, and Slot 4.

    QUESTIONS:
    (1) Is this a KEXEC or NON-KEXEC ROM?
    (2) What ROM Slot is recommended?
    (3) What could prevent Eclipse 3 from running on a v906 Droid 3?

    Any further information is greatly appreciated.
    Thanks, Bruce Senator
     
  10. doogald
    Offline

    doogald Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    401
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +28
    It's not kexec, can go into any ROM slot you like. Whar prevents it from installing is that Safestrap 3.x requires some files that were not included by the ROM developer in the build (in /system/etc/rootfs). But, I added them in the right place and there is a download link in this post that will work: http://www.droidforums.net/threads/eclipse-v3-0-droid-3-port.210971/page-21#post-2414744

    If you have any trouble downloading it, let me know and I'll see if I erased it from my DB for some reason.
     
  11. brucesenator
    Offline

    brucesenator New Member

    Joined:
    Apr 28, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Excellent. I downloaded the ROM and will install and test shortly. By the way:...
    1. Do you have these builds for the 1.1GHz and 1.2GHz versions?
    2. Are all the variants of Eclipse 3 eventually going to be re-posted via regular forum links instead of via DropBox?
    I must note that MANY Droid 3 ROMS which were previously accessible via forum links are no longer available. Such as the "Liberty 3".

    Thanks, Bruce Senator
     
  12. doogald
    Offline

    doogald Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    401
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +28
    I just checked my db (where I store the ROMs I downloaded) and I don't see them. I probably never downloaded them, because I was never all that interested in overclocking the phone. If I find them it takes just a few minutes to add rootfs and rezip and resign the rom, so we'll see.

    Not by me they won't. This is not my rom - I just added unzipped the package, added the items in rootfs, rezipped and signed the zip and put it on my Dropbox.

    There's a safestrap updated version of liberty 3 that somebody else posted. I don't know if the download link is live, but you can try it. I'll try to find the link. Well, it's here: See http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38012022
     
  13. charlymaths
    Offline

    charlymaths New Member

    Joined:
    Aug 12, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid 3
    Where are the links?
    I want te one non overckoked...
     
  14. doogald
    Offline

    doogald Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    401
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +28
    Three posts above yours I posted a link to a post that has a download link.
     
    • Like Like x 1
Search tags for this page
d3 eclipse
,
droid 3 eclipse
,
droid 3 eclipse 3.0
,

droid 3 eclipse rom

,
eclipse 3.0 droid 3
,

eclipse droid 3

,

eclipse rom droid 3

,
eclipse rom for droid 3
,
eclipse v3.0
,
rom eclipse milestone 3