[ROM] Eclipse ICS for droid 4

Discussion in 'Droid 4 ROMS' started by myfishbear, Sep 14, 2012.

  1. myfishbear

    myfishbear Developer
    Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +31
    try the 1320 patch instead of the 1320 ulv
     
  2. myfishbear

    myfishbear Developer
    Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +31
    wipe data on all your apps and clear your sdcard
     
  3. Cstryon

    Cstryon Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    398
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Can I flash the patch right on top of my current setup without wiping?

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
     
  4. myfishbear

    myfishbear Developer
    Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +31
    yep the script dels the old oc
     
  5. mr.e.ferran

    mr.e.ferran New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    been running this for 2 months now and no problems until recently. the battery life started to suck like i was back on stock. i reflashed after reformatting my sd card and let everything settle for 20 minutes before i picked up the phone again. it was fine for 2 days but its starting to drain pretty fast even if just let the phone stay in my backpack at work. any ideas? btw im running the 1200lv with set cpu on hotplugx. (the other oc's didnt play nice with my d4)
     
  6. sean9721

    sean9721 Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    84
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    LaGrange, GA
    Ratings:
    +1
    Do you think you have any apps that use a lot of resources? Go to your System Settings and look at your battery stats. That will show if your phone is awake for long periods of time. And it shows which apps use the most battery.
     
  7. kenji91

    kenji91 Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    460
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    A couple things to keep in mind or that I've tried -

    The number one enemy of battery life is the screen. I have mine set to auto brightness most of the day but I drop it to the minimum when it starts getting dark out. Also, I have it set to timeout after 30 seconds (15 was too short for me).

    A very close second (and sometimes #1) enemy of battery life is heat. When the battery gets hot, it drains faster. I've noticed it LOSE charge while plugged in when the temp was in the 45 (C) range.

    Also, being in low service areas cause your phone to constantly look for a signal - and drains battery fast. Are you in a basement at work?

    After that, take a look at what apps are running. Go to the Battery menu where it shows you what has used what percentage.

    I've taken it a few steps further - tried limiting my CPU to 600 or 800 when not plugged in or running CPU intense apps. I've also turned off haptic feedback and most window animations. I made some kernel mods in ROM Toolbox (the most important one being VFS cache pressure, dropping it to 30% from 100%). I've also tried to switch to 3G only when I go out and don't necessarily need a 4G connection. These are all minor changes but they all add up.

    Also, I use the smartassv2/sio combination right now. It seems to be working well for me.
     
  8. vyruz1986

    vyruz1986 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi
    I've been running this ROM for a couple of months, keeping it up to date.
    It's running wonderfully with the latest version and the 1425 overclock, thanks for all your work!

    2 things I've been having problems with ever since I switched to your ROM, for which I've now decided to create a short post, in hopes of getting them resolved:
    - After having been connected to WiFi for an extended period, the phone can't seem to get data connection up again, a flight mode toggle is required to fix this. This never happens then it's connected to WiFi for a short time, only when I leave home or work, where the phone had a wifi connection for several hours or more, this happens.

    - I can't get any tether solution to work: The built-in functionality works in that it creates a wifi access point which I can see with my laptop/tablet and connect to, however it seems the network packages are not being forwarded over the 3G connection. I can however ping the phone (default gateway address on the laptop), but not 8.8.8.8 e.g. (google dns server). WiFi tether for root from the play store reports everything is fine, but I can't even see the access point from my laptop...

    I would be very grateful if anyone could give me some useful tips on these issues.
    I should mention I'm using this phone in Belgium on a GSM network, I only applied the GSM patch in the OP, and get flawless data connection everywhere.
     
  9. kenji91

    kenji91 Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    460
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    I can't say for certain since I've never used it in GSM mode, but did you set your device profile to "Motorola Droid RAZR (GSM)" in Wifi Tether? I use the Motorola RAZR (CDMA/LTE) option but I'm in America.
     
  10. mr.e.ferran

    mr.e.ferran New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    thanks for the tips ya'll. i dont work in a basement and i have excellent 4g and 3g coverage so its not searching for a connection. i checked my battery stats and the 2 main powermunchers are the screen and android system. i fooled around with some different settings and i'm trying the smartassv2 profile to see how it works. thanks again!
     
  11. vyruz1986

    vyruz1986 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    That did the trick, thanks!

    Now only to find a solution for my 1st problem (no mobile data recovery after connected to wifi for a longer time).
     
  12. myfishbear

    myfishbear Developer
    Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +31
    lol you listed your phone# instead of model. might not want to do that on the inter-webs
     
Search tags for this page
droid 4
,

droid 4 eclipse

,
droid 4 eclipse ics
,

droid 4 eclipse rom

,
droid 4 ics rom
,
droid 4 ics roms
,
droid 4 roms
,

eclipse droid 4

,

eclipse rom droid 4

,
tinyshark 3.1.5 apk