Easy Root, one-click root for DROID 1 and DROID X, works as intended

Discussion in 'Android News' started by wuyanks, Aug 2, 2010.

  1. pastorbob
    Offline

    pastorbob Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado Springs
    Ratings:
    +0

    correct. just make sure the kernel that you flash is not a froyo kernel. you should be good otherwise.
     
  2. Jasko
    Offline

    Jasko Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    South Florida
    Ratings:
    +0
    ^Do we just need SetCPU to do this?
     
  3. pastorbob
    Offline

    pastorbob Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado Springs
    Ratings:
    +0
    If you are not running a custom rom that automatically controls the cpu speed then yes, I believe you do. Certain roms like Bugless beast have a script that controls it for you but even then I am still a big fan of using the profiles feature in setcpu.
     
  4. Jasko
    Offline

    Jasko Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    South Florida
    Ratings:
    +0
    I was looking at the Profiles and all of them give me the option of 550MHz is the max it can do. I'm assuming I need to install a new Kernal of some sort to allow it to go at higher speeds? Sorry, I'm a complete noob at this :/
     
  5. pastorbob
    Offline

    pastorbob Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado Springs
    Ratings:
    +0
    Correct. Download Rom manager and there are actually kernels that are free for download (if I remember Correctly) under the cyanogen section. then when you start the phone back up go into setcpu and select autodetect and it will give you the full range of whatever particular kernel you installed.
     
  6. steveinil
    Offline

    steveinil Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    st. louis area
    Ratings:
    +0
    are there any backup apps? or other options than the one shown here that is just one mounth free? one that is free and not just a trial? or once i root will i have other options? sorry if any double questions there lol. that have already been asked
     
  7. Jasko
    Offline

    Jasko Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    South Florida
    Ratings:
    +0

    Yeaaah. I followed your instructions and downloaded bekit Kernals (0.8.4). I downloaded and when it goes to reboot, I get the phone image with the exclamation mark inside a triangle image on the boot up screen and it hangs. Then I have to just hit the power button to reboot it after that.

    When loading ROM Manager after this, I get a Recovery Failure screen.

    I hope I'm doing something wrong. :(

    Any advice?
     
  8. pc747
    Online

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    18,331
    Likes Received:
    1,584
    Trophy Points:
    958
    Ratings:
    +1,621
    Those using one button rooting and are unfamiliar with rooting:



    It would be hypocritical of me to tell people to not use that method, since the reason I got into rooting today was because of the sholesmod updater app. I understand the fear at times that you could mess up your device so you want a method to get to root with out all the "oh craps".
    I am by no means a tech geek, but I do as much research as I can to help make the process easy to understand.
    If you are not gonna learn what you did then you are hurting yourselves. Use the method, but learn what is going on so you can get yourself out of a jam.


    Please read this:

    How to root and rooting tips - Android Forum


    Good luck, and if you have any questions stop by the RS section.
     
  9. pastorbob
    Offline

    pastorbob Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado Springs
    Ratings:
    +0
    So you are able to boot the phone back up?
     
  10. Jasko
    Offline

    Jasko Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    South Florida
    Ratings:
    +0
    Yeah it allows me to boot back up, thankfully.
     
  11. Skyscraper38
    Offline

    Skyscraper38 Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Do I need to wipe data and cache? That's the one thing i hate doing.

    I hate losing my apps, and having to set-up my phone when doing this.
     
  12. vandal996
    Offline

    vandal996 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Bought the app. I did a power off and restart and a battery pull and a restart but the phone does automatically load the easy root start page. What am I doing wrong.
    It is a two day old X if that matters.
    Am I misunderstanding the reboot process?
    Thanks in advance.
     
  13. vandal996
    Offline

    vandal996 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    OK. I remember how to boot the old droid but what is the process for the X?
     
  14. suliman
    Offline

    suliman Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    getting a damn server error every time on my phone when i try to buy and enter credit card info. wtf.
     
  15. suliman
    Offline

    suliman Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    wow this is getting really frustrating. i have repeated entering my information almost 10 times now over and over and it gives me this error repeatedly..
     
Search tags for this page
droid 1 easy root
,
droid 1 one click root
,
droid x easy root download
,

easy root droid 1

,

easy root droid x

,
easy root droid x download
,

one click root droid

,

one click root droid 1

,
one click root droid x
,
root droid 1