*Easiest* way to get back to stock (No root, no busybox)

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Berzerker, Jan 18, 2010.

  1. EmmVeePee
    Offline

    EmmVeePee Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    LoL. To risk sounding like an idiot; I do not need the stock apps to use this method? I know some other methods require the stock apps to be present. I've deleted them in such a way that I can't restore them without having to jump through a few hoops. Will this restore the stock apps?

    By stock apps I mean Amazon MP3, Corp Calender, et cetera.

    I really appreciate the time and effort you've put forth, and I'm very thankful we have some great, dedicated people in this community that spend hours on end helping others.
     
  2. ejhart
    Offline

    ejhart New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Every "stock" app is in the /System partition. The only thing that's stored in /Data is stuff you get off the market or install yourself. By wiping the /System partition and installing the one in this rom you are effectively and COMPLETELY restoring your Droid to stock, as it came in the box, etc. Regardless of what you have going on there now. Same goes with the boot and recovery. This means no Root no Superuser.apk nothing but what was on the phone when you turned it on for the first time. If you REALLY REALLY want it "stock" then do a Factory Reset which will remove any app you've added by deleting /Data. Then wipe the SD card clean. This is more for people wanting to return the phone though. Hopefully this is clear and specific enough.
     
  3. EmmVeePee
    Offline

    EmmVeePee Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks, you've both been extremely helpful.

    Edit: Everything worked as expected! 5 stars.
     
  4. BullDroid
    Offline

    BullDroid Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    This method works perfectly and does not erase any of your apps or settings that you had before! Love it! Finally have a bug free phone! i tried the sholes 1.1 and kept getting force close errors every 10 mins or so for apps i didnt even have open and it ran extremely laggy. Just couldnt take it anymore! Thank you OP!
     
  5. bamfsig45
    Offline

    bamfsig45 Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    883
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    ICT
    Ratings:
    +0
    yep Im back to stock, thanks.
     
  6. Mojo
    Offline

    Mojo Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    S.W Missouri
    Ratings:
    +0
    Big thank you!! This worked perfectly :)
     
  7. Newton122189
    Offline

    Newton122189 Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    627
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +0
    about to try, gotta get prepped for that 2.1

    just tired and it said that E:update.zip blocked and then it said installation aborted, what gives
     
  8. BigMace23
    Offline

    BigMace23 Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Helped a lot thanks!! :)
     
  9. EmmVeePee
    Offline

    EmmVeePee Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Didn't even erase any icon changes I did with Bettercut. Re-opened my phone to OTAs as I accepted the latest Verizon OTA earlier.

    This should be added to the ultimate thread.
     
  10. Berzerker
    Offline

    Berzerker Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    You need to select the option that says "Allow update.zip installation", THEN you update to it from the option below it (don't reboot between these).
     
  11. hajabooja
    Offline

    hajabooja Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    One question... say if we were to use this. Then once 2.1 hits and we wanted to re-root do we use the same "Installation" instructions that are found on the Sholes.info website? Or are there going to be different instructions for rooting once 2.1 is out? Thanks
     
  12. barcodelinux
    Offline

    barcodelinux Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Worked great for me. Thanks for the tip!!
     
  13. Mr.Waters
    Offline

    Mr.Waters Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    will using this method also allow us to install updates?
     
  14. Newton122189
    Offline

    Newton122189 Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    627
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +0
    thanks, that did the trick and im back to stock 2.0.1 and waiting it out for the 2.1 release, then i'll be re-rooting pronto
     
  15. srtfool32
    Offline

    srtfool32 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    1,370
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    IL
    Ratings:
    +0
    im curious about this also.
     
Search tags for this page
busybox no touch
,

droid 3 back to stock

,

flash droid 3 back to stock

,
how remove busybox completely
,
how to get droid incredible back to stock settings
,
how to uninstall busybox completely droid x
,
stock apps back how to get
,
uninstall busybox
,

uninstall busybox android

,
uninstall busybox manually#q