1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Easier way to force 1X instead of dialing *#*#4636#*#*

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by cain, Aug 11, 2010.

  1. cain
    Offline

    cain New Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anyone out there know a way to force 1X (instead of 3G) to conserve on battery life? I find during my tests that my battery lasts much longer than sticking to 3G. I'd rather not dial *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*) and go through a few clicks to switch to CDMA only to force 1X.

    Any takers? :)
  2. tula
    Offline

    tula New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i'm also looking the way to do that cain ...

    but, weirdly, in my area, evdo signal is more than 1x signal, pretty weird ....
  3. AtrusNex
    Offline

    AtrusNex New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Asheville NC
    I've read elsewhere that there is an application that allows you to make shortcuts for these kinds of things. I currently don't remember the application name, but if I do I'll post it up here.
  4. cain
    Offline

    cain New Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There is one application that can access the Phone Info section without dialing *#*#INFO#*#* - the app name is "SwitchPan". However, you have to click on the shortcut, then on "data" then you're in the Phone Info section.

    I wish there was a toggle widget that can just switch between Preferred network types.
  5. AtrusNex
    Offline

    AtrusNex New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Asheville NC
    You'll be happy to know that CyanogenMod RC3 now supports this toggle in it's new power control widget.
  6. brando56894
    Offline

    brando56894 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Jersey
    I think I saw that function in some power control widgets also.
Search tags for this page
*#*#4636#*#* droid x
,
1x without dialing
,

android force 1x

,
android force evdo
,
force 1x
,

force 1x android

,
force 1x instead of 3g in htc droid cdma
,
force 1x on an s3
,
force android 1x
,
force android to 1x
,

force android to use 1x

,
force evdo android
,
force phone to use 1x not 3g
,
how to force 1x evdo
,
samsung force 1x connection