DX2 & Launcher Pro

Discussion in 'Motorola Droid X2' started by deborah3756, Aug 13, 2011.

  1. deborah3756

    deborah3756 Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    231
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Earth
    Ratings:
    +19
    I have Launcher Pro, after the Gingerbread update, I noticed that I couldn't make it my default home screen. Come to find out it wasn't a problem with the update, launcher pro devs aren't developing anymore. In other words launcher pro is just is sitting there stagnating.

    I downloaded Go Launcher and works like a dream.

    Has anyone else had these issues? Has anyone else noticed problems with Launcher Pro?

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
     
  2. berfles

    berfles Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The only problem I have is constant redrawing of the damn pages. I guess it's a memory issue or something, but holy god it's annoying. I'll check Facebook and/or messages, click Home and it takes 2-3 seconds for the icons to friggin populate again. Then the first one or two screen slides are rough as they transition. I'm going to try another launcher, especially if they aren't updating this one anymore.
     
  3. aaroniz

    aaroniz New Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Let us know if you find a better one. I'm having the same problem.

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
     
  4. deborah3756

    deborah3756 Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    231
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Earth
    Ratings:
    +19
    Try Go Launcher, it's free through The Market. So far it's been awesome. Beats Launcher Pro hands down and the developers are still working on it, continually improving and adding. Launcher Pro looks to be abandoned. I paid for that!

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
     
  5. cobjones

    cobjones Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ADW_EX has been lightening on my D2.

    I never get a redraw, and is crazy customizable. It cost 3.30, but you can try the free one to get a feel of it.

    I've have LPP, GoLauncher , Regina, Panda, and most others, and I always come back to ADWex.
     
  6. berfles

    berfles Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I just tried it, went into my Gmail account and clicked Home. I swiped to get a different screen and it was jerky already.
     
  7. antron007

    antron007 Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Toledo, Ohio
    Ratings:
    +0
    If you are rooted there is a command you can enter through the terminal emulator that fixes lp redraw issue.


    In a terminal
    type su and enter.
    Then type
    echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >> /data/local.prop and enter.
    (All one line)
    Then reboot.


    Sent from my DROID X2 using Tapatalk
     
  8. garywojdan81

    garywojdan81 Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7
    You can fix redraw on the blur launcher by increasing the vm heap size in the build.prop file. Going from 32 to 36 made a world of difference for me.

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
     
  9. rp076

    rp076 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas Made
    Ratings:
    +0
    I also have Go Launcher EX on my DX2 & it works great. Only one Ive found that work great all around...way better than that handsent
     
  10. berfles

    berfles Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I guess I have to look into how to root a Gingerbread X2 if I used the normal update and not the pre-rooted one.
     
  11. rp076

    rp076 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas Made
    Ratings:
    +0
    Good luck friend, but as of right now there's no way of rooting the ota gingerbread...:frown:
     
  12. nlinecomputers

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    450
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +1
    To clarify: The only method to root an DX2 running GB is to use the Prerooted one p3droid provided. Your not locked out but you have to be willing to SBF and wipe the phone. Lot of work but worth it IMO.
     
Search tags for this page

adw launcher for dx2 eclipse 2.3