Duplicate Contacts

Discussion in 'Droid 2 Tech Issues' started by blue9785, Nov 23, 2011.

  1. blue9785
    Offline

    blue9785 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi,
    I recently bought and set up my droid 2. my provider is verizon and I have backup assistant. my contacts keep syncing from my gmail account creating duplicates.( from what I can understand, you have to have a gmail acct. for verizon's data package) How do I stop my phone from syncing from that gmail acct. My contacts update automatically through my verizon backup assistant.
     
  2. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Well, I personally would suggest keeping the Google contacts and dumping the Verizon Backup Assistant. I do know that if you login in to your gmail account's inbox, you can then select to view the contacts. Once the contacts are displayed select the "More" button at the top and one option is to merge duplicates. That will get you back to only one set of contacts. With your contacts tied to your Gmail account they will follow you whatever device you use, even if it isn't on Verizon.

    Good luck.
     
  3. blue9785
    Offline

    blue9785 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    My gmail account says I have 'no conversations'. and when I open up 'more' the sync contacts is unchecked? so I don't understand where the sync is coming from?
     
  4. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    That's what you get when you go to the Gmail Inbox and select Contacts from the menu on the left of the screen?
     
  5. blue9785
    Offline

    blue9785 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    when I click on the gmail app, it just opens up and says 'no conversations'. I don't use this mailbox. All my emails go to my verizon.net account?
     
  6. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Sorry my bad - I meant to go to the Gmail inbox on your computer.
     
  7. blue9785
    Offline

    blue9785 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    dancedroidthank you. problem solved. I had never even thought to access my gmail on my computer because I never use the acct. :hail:
     
  8. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Glad it worked out for you!!
     
Search tags for this page
backup assistant causes duplication of contacts last names.
,
backup assistant causing double names in contacts
,
double contacts htc
,
how to combine contacts in backup assistant
,

htc rezound duplicate contacts

,
unduplicate contacts on razr
,
why do i have contacts duplicate in my phone samsung s3
,
why do i have duplicate contacts on my android phone
,
why does the last name duplicate in contacts on my droid x2?
,
why email contacts are duplicated in verizon