Droid X not autocorrecting in text or email.

Discussion in 'Motorola Droid X' started by Humble, Aug 13, 2010.

  1. Humble

    Humble New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hey guys, just bought my wife the X, and she loves it, but she is annoyed that her text and words arent being autocorrected when needed. She has it selected.
     
  2. gatewayad

    gatewayad Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    521
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    St. Louis, MO
    Ratings:
    +0
    if its like most the other android phones you can go in to settings, language and keyboards, keyboard settings and adjust your settings from there. Like turn on suggestions, auto correct and so on
     
  3. Humble

    Humble New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank you for your response, she said she tried to do this, she is no at the verizon store since I am at work, I will see if they help her.
     
  4. aminaked

    aminaked Silver Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    California, USA
    Ratings:
    +0
    The keyboards that came with the X didn't work for me either. The stock one is especially bad/ugly/huge.

    I suggest you buy Better Keyboard and Smart Keyboard Pro. Use them for 24 hours and return them if you don't like them. I ended up keeping both because they're pretty cheap and I look forward to updates to both. Right now Better Keyboard was a bit better...it knew that "id" should be "I'd" and it has an option to not hassle you with choices after voice-to-text.
     
  5. Scubamike

    Scubamike Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    TouchPal anyone?

    I've used TouchPaul for years on WinMo phones. It is, without a doubt, the best soft keyboard I've ever used. The auto-correct works very well and it has an optional phone pad keyboard, which I use the most. It is available for Android and would have been a deal breaker if it wasn't. My DX is (hopefully) enroute from Verizon. I'll post a YouTube vid of TouchPal on it when it arrives.

    Has anyone else given it a shot on the DX?
     
  6. aminaked

    aminaked Silver Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    California, USA
    Ratings:
    +0
    TouchPal...sounds dirty.

    I just checked it out in the market. I don't read Chinese so I'm wary of the app. Also, I don't like the idea of keyboards that ask for access to the internet. No way I want a keyboard to do that.
     
  7. Scubamike

    Scubamike Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Dirty? That is a very unique response. I couldn't find any Chinese writing on their website, Welcome to CooTek - TouchPal, an innovative soft keyboard , but is Chinese writing a warning sign? Is it just Asians in general that concern you?

    It doesn't interact with the internet on my I910 Omnia, but if it does on Android I'll use it anyway. It is that good. I'd advise you conquer your Asian phobia and test it out. You'll thank me and the Chinese, or... whoever.
     
    Last edited: Aug 13, 2010
  8. aminaked

    aminaked Silver Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    California, USA
    Ratings:
    +0
    TouchPal...yeah...sounds dirty.

    Anyway, I'm not afraid of Chinese people as you have inferred. As I explained, I DON'T READ CHINESE. The app description that I saw in the market is in Chinese. Furthermore, the app asks for permission to use the internet. I don't want a keyboard that asks for that permission. I'll be happy to explain myself further if you need it, so just let me know.
     
  9. smalltowngirl13

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    7,001
    Likes Received:
    801
    Trophy Points:
    258
    Location:
    Kansas
    Ratings:
    +844
    Current Phone Model:
    Galaxy Note 5 / LG G4
    Twitter:
    smalltownlife13
    I am all for Smart Keyboard Pro - I can't say that I have tried Better Keyboard but I do like the HTC_IME keyboard as well...
     
  10. cypherx82

    cypherx82 Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New Jersey
    Ratings:
    +0
    I don't know about you but I think Swype is awesome.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
  11. aminaked

    aminaked Silver Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    California, USA
    Ratings:
    +0
    Yeah, but there was some problem with it. Does it capitalize the letter "I" by itself? I couldn't get some autocorrect stuff to work how I wanted...very small, but annoying issues. Maybe is was a contraction, like id not going to I'd or dont not going to don't. I forget.
     
  12. cypherx82

    cypherx82 Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New Jersey
    Ratings:
    +0
    It auto-corrects I and I'd for me. It just did as I was writing this.

    Remember you can teach it words. I had to teach it sync and my username, cypherx82, for example.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
Search tags for this page

autocorrect not working on android

,

droid x2 keyboard not auto correcting

,

keyboard app droid with contraction auto correct

,

when texting auto correct not workiing droid