Droid x doesn't see one wifi.

Discussion in 'Android Tech Support' started by klrskies, Sep 5, 2010.

  1. klrskies

    klrskies New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have a meter in a car that operates via wifi. My apple MAC detects the wifi signal and operates fine, but the droid doesnt see the signal at all. It finds the signal with the router in my house OK. Is there something I can try to get it to see the signal?
     
  2. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Go to the market and search wifi then select one of the analyzers or hot spot finder apps.
     
  3. gmmurphy

    gmmurphy Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    woods of ct and ma
    Ratings:
    +2
    it must be adhoc, droids dont play adhoc
     
  4. klrskies

    klrskies New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes it's default setting is Ad hoc.

    I don't know anything about wireless networking, but the directions say it also capable of secure infrastructure wifi communication , and the advanced configuration window can be viewed useing a standard hyperterminal communication...giving some settings and addresses, but I dont know what i'm doing.

    before proceeding, I've used hyperterminal to communicate between pc's and machine tools via rs232 cable. but I dont see how you can have communication between a wireless output and something cable based...
    Can someone walk me thru this, id like to learn.
     
    #4 klrskies, Sep 6, 2010
    Last edited: Sep 7, 2010
  5. yorT

    yorT Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You must have the AEM X-wifi. I've got it as well and was able to switch to infrastructure mode but again the Droid would not connect to it. We are stuck not being able to see the adhoc network. I don't get why no one has been able to come up with a kernel for the droid to connect to adhoc networks. Supposedly there is one for the Nexus but I can't confirm this. I know people have posted instructions on how to change the tiwlan file but that only works for the Nexus.
     
  6. klrskies

    klrskies New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes, I have the aem x wifi.

    I haven't tried to change it's settings yet myself. Was hopeing that would make it useable with my droid. Would like to hear what AEM has to say... Did you talk with them about it? I know the module is working fine with my other adhoc protcol laptops...

    Update: spoke with AEM tech "Ed". For the droid to work, one would have to switch from adhoc to infrastructure protocol, and install a router in their car for the droid to work !...They are anticapating an operating system upgrade for the droid in a few months...they say. Oh boy....the things people do to sell.
     
    #6 klrskies, Sep 9, 2010
    Last edited: Sep 10, 2010
  7. yorT

    yorT Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    That's exactly what they told me. I talked to them back in April. I'm not putting a router in my car. When I bought the x-wifi I was under the impression it worked with Droid beings how they said "It works with Droid." Oh well, we just have to wait for someone to come up with a way to connect to adhoc networks or hope that verizon allows this in future updates.
     
  8. klrskies

    klrskies New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    It still works well with a laptop, which I'll use to tune with anyway...I'm gona try useing a dataq usb aquisition module to log with. The wires from the AEM wifi module will feed a signal for AFR's and EGT's to the logger...not holding my breath on the Droid communicating via adhoc anytime soon.
     
Search tags for this page
aem x-wifi cant connect
,
aem x-wifi hyper terminal
,

aem xwifi url

,
droid dna doesn't detect wifi
,
droid doesn't see p2p wifi
,
droid phone doesnt detect networks
,
droid x cant see wifi networks
,
galaxy s4 aem x-wifi
,
how to connect aem x wifi through router
,
how to connect to aem x wifi and droid phone