Droid X and Moto ROKR S9-HD - my first major problem with the X

Discussion in 'Droid X Tech Support' started by shamus, Aug 16, 2010.

  1. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    After a brutal week trying to figure this out, it looks like I've finally got it.
    I ordered these headphones from Newegg (refurbs) for $50. Good deal considering they go for $100 new.
    Anyway, the first time I paired them it played fine for a song or two (MP3s on my SD card). Then it would break up real bad and sometimes just stop all together. So I contacted Moto support and they said they couldn't vouch for refurbs. So I wen't to Best Buy and bought new ones. When these things work, the sound quality is pretty amazing.
    So I get the new ones paired up and same thing. They play the occasional song here and there. I have the phone sitting on the table two feet from the headphones at this time and for all testing. During all this I got my replacement X for a separate issue. Same problem.
    I scoured the internet and found that somehow every other X user was able to use theirs with no problems. Contacted Moto again and they still have no help to offer.
    My brothers iphone worked fine, my other brothers GalaxyS worked fine. In fact, they both had the same headphones.
    So I tried Pandora and it worked perfectly. The sound quality was pretty bad but never had a problem with the skipping/breaking up like I did with my MP3s.
    I'm onto something. I laid out an Excel document and played 50 songs on shuffle from all different artists/albums and logged each song. And finally figured out that the combo of this phone and headphones will NOT stream MP3s with a bitrate over 128kbps.
    But if I pair my BT Altec Lansing speakers they play every song without a single problem.
    Now what to do? Batch convert every single MP3 to 128kbps? Seems a little ridiculous. Apparently Newegg doesn't replace refurb purchases. Best Buy has a 30 day exchange policy and the full price ones are going back today. But really, no one thought of this while they were being built. Moto is blaming the phone (which like I said, streams without a single hiccup to my Altecs)

    If you have these headphones and this phone can you please try to replicate my problem. If you don't have any high quality MP3s send me your email and I will send you one or two.
  2. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    Does anyone on here have these headphones that can try this out for me?
  3. jmorton10
    Offline

    jmorton10 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This won't help any, but I have plenty of MP3's ripped at 320 & I have never had a single problem with my S9 HDs.

    ~John
  4. jmorton10
    Offline

    jmorton10 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OOPS, maybe I spoke too soon.

    I just tried playing an MP3 that I know is ripped at 320 & it won't play the whole song.

    The sound didn't break up or anything, it just totally stopped (three straight times)

    ~John
  5. jmorton10
    Offline

    jmorton10 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This has GOT to be the phones fault, I took this mem card out of my TouchPro 2 & stuck it in the new X when I got it.

    The songs all played just fine in the TP2 with the same S9 HDs.

    ~John
  6. ObiDon
    Offline

    ObiDon New Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    According to this thread here: Motorola Support Forum there's either an issue with the S9 headphone, the Droid X or some combination of the two and certain high bitrate MP3s. Apparently Motorola engineers are looking into it.

    Don
  7. kstatenupe
    Offline

    kstatenupe New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I Had these with my BB Bold and they would play a song and then cut out afterwards. Everytime. And that was with the mp3's. When I would listen to Pandora or Slacker, it would go in and out. These were the perfect cut your lawn hit the gym type headphones and they rarely worked.

    I was hoping that they would work with the DX, but now they wont even charge.

    There is a thread about the MOTO S360's or something like that.
  8. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    Thanks for the replies.
    I finally found a fix. Jabra BT3030. They are pretty awesome. Not a single skip. That beats the hell out of encoding GBs and GBs of MP3s. And half the price of the motos.

    Am I crazy or is it really just unbelievable that Moto didn't think to check this.
    ObiDon - I'm actually the guy in that thread that figured out the btrate problem.
  9. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    That's exactly what my 320kbps files did. Lalalalallaal WHACK! No more tunes. Then it might resume 10 seconds later. All the files higher than 128 and lower than 320 would just have terrible playback.

    Thanks for going back and double checking. I was pissed when I got your first thread reply in my email. I was thinking there's no way that's possible.
    I've talked to too many people that just pop into a thread and say, "mine work fine" and can't take 3 minutes to check the bitrate and never come back.
    So thanks again:)
  10. richjacksonkc
    Offline

    richjacksonkc New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kansas City
    I've got these headphones and haven't had any issues yet, but i'm mostly rocking pandora and last.fm when i use them... so I'll have to check it out.. I'm also planning on installing the leaked 2.2 update here in a few hours when it's released so I'll see if I still have issues after that as well... other than this potential issue I love my s9-hd's though..
  11. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    I'm almost 100% certain those streaming programs compress the audio big time.
    I noticed a huge difference in sound quality between local playback and Pandora. Huge.
  12. jmorton10
    Offline

    jmorton10 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I also have a pair of HT-820 Motorola stereo BT headset.

    I don't use them much because the volume is not as loud as the S9-HDs (& you look like a total dork wearing them) but I just tried them & they play a 320 MP3 just fine.

    ~John
  13. jmorton10
    Offline

    jmorton10 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yea, don't you hate it when people do that??

    Some DB responds "Geez, mine work just fine I don't know what your problem is?" when you you know darn well they are FOS & haven't even bothered to really check.

    ~John
  14. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    YES I DO. Especially after all the crap I wen't through to diagnose the problem.
    Listening on Froyo right now.
  15. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    Not that I expected any difference but Froyo does NOT fix the streaming problem:(
  16. BMWBig6
    Offline

    BMWBig6 New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am not having any problems with my DX and ROKO S9-HD's, and almost all of my MP3's are LAME Xtreme VBR (over 128 kbps). I am subscribing to this thread nonetheless though, and hope you get your issues worked out. These headphones sound really good (when working properly of course).
  17. ObiDon
    Offline

    ObiDon New Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I really wanted to get the S9s... Thanks to Shamus I think I've been spared some grief. Now I'm looking at getting the Jabra Clipper.

    [​IMG]

    Don
  18. johaBBa
    Offline

    johaBBa New Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just picked up a Celluar Innovations HFBLU-STCL1 after seeing the recommendation here for the Jabra bt3030. I really like the look of the Jabra bt3030, but i wanted something I could pick up at the store and return if I didn't like.

    I'm quite happy with the STCL1. They were only $40 at Microcenter near my house. I also picked up some Sony ear buds for $30. I'm trying to get the stock music player and Cubed music player to work with the controls on the STCL1 (a couple of FCs), but it's not a show stopper for me.

    The thing I do the most with my DX is listen to music at work. Before I would have my DX on my hip or on my desk. Now I can keep my earbud cable short and clip the STCL1 to my shirt or drop in my shirt pocket.

    EDIT: I got the STCL1 to work with TuneWiki. I disabled the media button with Autostarts. The other players will probably work once i re-enable them under Media Button in Autostarts.
  19. shamus
    Offline

    shamus New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    So far I haven't had a single problem with the Jabras. Really cool design, too.
    I don't know what the issue was with the Motos and I still have my refurb pair from Newegg just in case they ever fix it.
    I just really don't understand how they could work for some people but not others.
  20. ObiDon
    Offline

    ObiDon New Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well I did it. This weekend I popped on over to the Verizon store and picked up the Jabra Clipper. I like that I can use my favorite buds with them. I'm disappointed though that the Droid X does not support any of the DSP settings out through Bluetooth. So the Wide Surround with Bass Punch that I like so much with the standard wired headset is not available through the Bluetooth headset. :dry:

    Don
Search tags for this page
can't skip songs using motorola rokr slacker
,
droid rokr
,
moto x wont play audio on headset
,

motorokr s9 won't charge

,
motorokr s9-hd wont connect
,

motorokr won't charge

,
motorola rokr headphones wont connect to android
,
motorola s9-hd won't charge
,
motorola x pair with s9
,
pairing droid x with motorola s9 hd
,
rokr wont link
,
s9-hd won't charge