[APPS] Droid X/2 Overclock App - Easy & Noob friendly ;)

Discussion in 'Droid X Hacks' started by jrummy16, Oct 22, 2010.

  1. EnioMarcos

    EnioMarcos New Member

    Joined:
    Feb 25, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Great application! Right price!
    I'm using the extras.
    The most "fun" part I'm still not using. Waiting a new release that recognizes my Brazilian A953 - as already communicated to jrummy.
    Congratulations!
     
  2. bje1982

    bje1982 Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    534
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Anyone have any issues with the profiles? I set it to 400/400 when screens off but when I unlock it it stays at 400. Any suggestions? Running liberty 1.5.
     
  3. modedj

    modedj New Member

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This compatible with the Droid 2 Global model?

    Edit: better question...what would be a better choice for the D2G? Droid Overclock or SetCPU?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
     
  4. bje1982

    bje1982 Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    534
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    This would probably be a better choice. I'm still trying to figure out the profiles issue think I might just emaiil jrummy.

    Edit: you need something like this you can't overclock d2 or x with setcpu


    Sent from my DROIDX using DroidForums App
     
  5. rigacci

    rigacci New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Lehighton, PA
    Ratings:
    +0
    I also tried this on my D2Global and was not able to set CPU speed on the fly. Jrummy told me that feature is not yet set.

    So how would one change the CPU speed in D2G? Do you change it and then reboot? I am not comfortable doing that, seeing that others have had boot-up problems with applying the change at boot.

    I finally uninstalled it but would like to reinstall and use it once I understand more about it.

    DR
     
  6. bje1982

    bje1982 Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    534
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    When you open the app choose set frequency and start with medium voltage I would say and start low like 1.2 Max then go back and do set scaling and set it for on demand 1200 Max 400 minimum and don't choose set on boot. That would be my suggestion.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
     
  7. rigacci

    rigacci New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Lehighton, PA
    Ratings:
    +0
    Thanks bje1982, I will try that. I am on vacation til the end of the week and cannot afford messing with it yet. If I lose control of it and can't use it, that would suck, no? Once I am home and can access anything I might need, I will try again.

    I understand if I load a different ROM, it should work with the D2G but I am not ready to change ROMs yet.

    DR
     
  8. Lebowski13

    Lebowski13 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    profiles

    I would set a 'screen on' profile for back to your desired clock speed and increase it's priority over the screen off rule. That solved the same problem for me - Apex 1.4 on Droid X.
     
  9. bje1982

    bje1982 Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    534
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thank you I didn't even think of that. Working great now. Great app loving my liberty.!


    Sent....
     
  10. black68gtx

    black68gtx New Member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Pacific Grove, CA
    Ratings:
    +0
    I need to contact you regarding the billing on this app! thanks
     
  11. rigacci

    rigacci New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Lehighton, PA
    Ratings:
    +0
    The Droid 2 Global is still not supported for Overclocking. Something about the bootloader being different.

    I'm not savvy enough to know what all that is but I will try and wait patiently and maybe someday they will work it out.

    Can anyone point me to an explanation of the bootloader and its differences? What makes that one so "special"?

    Thanks.

    Dr
     
  12. Robster

    Robster Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I have an OG Droid and I am running Steel Droid 5.5 with RZK LV 250-1000 kernel and Overclock keeps resetting back to 250 on the Max scale after I set it to 1000. It just wont stay at 1000. I had to uninstall it. I was previously running Steel Droid 5.2 with same RZK kernel and Overclock ran just fine. Any way to correct this as I would like to use what I payed for. Thanks.
     
Search tags for this page

droid x overclock

,
droid x overclock apk
,
droid x2 overclock
,
droid x2 overclock app
,
how to overclock droid x
,
how to overclock droid x2
,

overclock droid x

,
overclock droid x2
,
overclocking droid x
,
overclocking droid x2