Droid use while in Dominican Republic

Discussion in 'Android General Discussions' started by vthokies1996, Apr 1, 2011.

  1. vthokies1996

    vthokies1996 Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I am visiting the Dominican Republic next week. I want to take my Droid with me, but do not want to use the data. I plan to only use wifi for the internet.

    I assume I will want to put the phone in Airplane mode to avoid data charges. Is that the correct way? Will I be able to use wifi while the phone is in Airplane mode?

    Thanks in advance.
     
  2. 13th angel

    13th angel Developer
    Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    Yes and yes as far as I know. You could also turn off data in settings if that doesn't work.

    sent from a D2G with Liberty 2
     
  3. MegaThrasher

    MegaThrasher Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Settings->wireless and networks->mobile data-> disable

    Sent from my Droid 2 Global running Fission 2.4.3
     
  4. Kias

    Kias Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NW Ohio
    Ratings:
    +0
    Just got back from the DR, this is what we did. Worked fine. No data charges showed up.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  5. vthokies1996

    vthokies1996 Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks. I'll give that a shot. I don't have the phone on me right now, but if I turn the data off under the settings menu and the phone is turned off then back back on, will it keep the data turned off?

    Thanks again
     
  6. Kias

    Kias Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NW Ohio
    Ratings:
    +0
    Yup, that setting will stay put.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  7. MegaThrasher

    MegaThrasher Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It shuts off the radio until you turn it back on manually.

    Sent from my Droid 2 Global running Fission 2.4.3
     
  8. Kias

    Kias Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NW Ohio
    Ratings:
    +0
    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  9. Kias

    Kias Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NW Ohio
    Ratings:
    +0
    Beware the 5 cents for incoming txts. 1.99 a minute phone calls. And I think it was either 25 or 50 cents for outgoing txts.
    We only racked up 180 bucks in charges down thre...


    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  10. vthokies1996

    vthokies1996 Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    If I keep the phone in Airplane mode the entire time, will I avoid any charges for incoming texts/phone calls? I will not be making any calls or sending any text messages while there.
     
  11. 13th angel

    13th angel Developer
    Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    Yes because it shuts off the radio. Your in effect turning off the phone but you can still use it. Does that make sense?

    sent from a D2G with Liberty 2
     
  12. Kias

    Kias Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NW Ohio
    Ratings:
    +0
    Yes, turn on airplane mode, then turn the wifi on, you'll be all set!

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
Search tags for this page
does sprint work in dominican republic
,
motoral global use in dominican republic
,
taking my droid to dominican republic
,
using android in the domician republic
,

using verizon in dominican republic

,

verizon dominican republic

,
verizon in dominican republic
,
verizon wireless dominican republic
,

will my sprint phone work in dominican republic

,
will my sprint phone work in the dominican republic