[TOOLS] Droid RAZR Utility 1.8

Discussion in 'Droid RAZR Hacks' started by mattlgroff, Jul 12, 2012.

  1. jailmakerjr
    Offline

    jailmakerjr New Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Thanks matt u saved my bacon and probally others as well you are like yoda using the force badass.dancedroid
     
  2. akiles
    Offline

    akiles Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Fredericksburg, VA
    Ratings:
    +2
    Batman left verizon?
    Where did you go? And why? We need to know these things! :biggrin:
    I myself just learned about what big red is doing to the unlim. data plans. First thing I did, I went to the Sprint site to price plans and phones...:mad:
     
  3. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    All of the things you mentioned caused him to leave.

    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2
     
  4. GoDux
    Offline

    GoDux New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I get as far as writing devtree and then the utility hangs. Any suggestions? I'm running a rooted gb currently btw.
     
  5. Sydman
    Online

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    300
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Austin, Tx
    Ratings:
    +314
    Welcome to the forums.

    What are you trying to do with the Utility?
     
  6. akiles
    Offline

    akiles Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Fredericksburg, VA
    Ratings:
    +2
    It is unbelievable how verizon is rewarding their old customers (the ones with the old unlim. data.) I've been with them since 2002!
    I still remember my first old windows phone -before the iphone was on the map- with the stylus and the "resistive?" screen and a whooping 128mb of ram.
    Battery life: 2hr on standby; 45min if you made a phone call; and as big as a brick.

     
  7. GoDux
    Offline

    GoDux New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Option 1, sorry. The last time it seemed to hang i just unplugged my phone but did not shut down the utility. Upon returning to my computer the utility showed this prompt, awaiting device. I set to AP fastboot and plugged it back in and the utility continued. Now it's on the 3rd line of writing preinstall and has been doing so for going on 15 minutes.
     
  8. GoDux
    Offline

    GoDux New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Finally made it through option 1. When I tried to boot the phone up I got the dead droid screen. Now when I try to boot it the dual core screen comes up and then it appears to turn back off. Anybody?
     
  9. Sydman
    Online

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    300
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Austin, Tx
    Ratings:
    +314
    Choosing Option 1 will not work if you are on GB now. Those are the Fastboot files for people that are on ICS and have problems, you can't just flash those onto any phone. I am not sure what you should do now, maybe use the 1.7 Utility for a stuck ICS and have the GB update on your SD card and install from there?

    You "MIGHT" be able to use the 1.6 Utility and option 1 to restore back to .181, but I do not know that for sure so I would not try it until someone else chimes in. I don't want you to mess your phone up anymore, I would recommend reading a bit more before trying stuff like this.

    I think your only option would be to use the 1.7 utility for fix a stuck ICS, that will trick your phone into thinking you are on the .181 boot.img and loader. From there you "MIGHT" be able to have the .181 update on your Ext-SD card and install it from there, or even if you have the ICS update .211 on your SD Card you "MIGHT" be able to load that one instead and be on stock ICS.

    Again might wait for someone else to chime in on this one, and as always READ READ READ then PROCEED. :)
     
    Last edited: Jul 17, 2012
  10. GoDux
    Offline

    GoDux New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah, my bad on this one . I misunderstood the direction I was given when using the utility. The phone won't even turn on at this point, not even to the dual core screen. I'll continue to sesrch for solutions before biying the bullet and getting a new device.
     
  11. Sydman
    Online

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    300
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Austin, Tx
    Ratings:
    +314
    If you do some searching there are some threads on how you can get your phone to take a charge, or you can buy one of those special charging cables. I can't think of what they call it right now, someone will hopefully know but that will make your phone get a charge so you can try and flash a new OS.

    I would not give up just yet, might be able to get you fixed up still.
     
  12. GoDux
    Offline

    GoDux New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The phone was fully charged when i began the process. It did take about an hour to finish though. Could it be another issue keeping it from booting possibly?
     
  13. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,264
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    128
    Location:
    In a race car...
    Ratings:
    +196
    I have 1.6 ... and option 1 is "restore Droid Razr to Gingerbread 6.12.181"
     
  14. Sydman
    Online

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    300
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Austin, Tx
    Ratings:
    +314
    No this happens quite often when you get to flashing and can't get your phone into a working state. It is unable to take a charge which is why they always say have your battery at least 80% charged, which I am sure you did. Yet you have been working on it for awhile and probably drained the battery quite a bit.
     
  15. Xfactorx316
    Offline

    Xfactorx316 Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    435
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kentucky
    Ratings:
    +22
    This worked perfectly. 0 issues. Thank you Matt!
     
Search tags for this page
1.8 utility thread
,
1.8 utility
,

droid razr utility

,

droid razr utility 1.8

,
droid razr utility 1.8 download
,
droid razr utility 1.81
,
droidrazrutility
,
mattlgroff
,
razr utility
,
razr utility 1.82