Droid Razr as a router

Discussion in 'Droid RAZR' started by aroid, Dec 14, 2011.

  1. aroid

    aroid New Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I recently decided to upgrade from my Droidx to the Droid Razr. One of the functions that I rely heavily on from my Droid is the wireless router feature to connect to the internet with. With the Droidx this feature was 95% reliable depending on my location. I purchase the Droid Razr on the day before leaving on a 10 day 2200 mile road trip form Tampa FL up the east coast to upstate NY, Ohio, Tennessee, Georgia and back to FL. I was sold on this phone because I was told that the 4g lite network speed would be a benefit to my router use. Unfortunately, this wasn't the case when I was able to connect via 3g or 4g I had real problems opening websites. Some sites worked fine and others didn't open at all. For instance Yahoo.com would open the biggest problem was that the program I used to access my computer in my office also failed to work. I would be able to log in but the desktop wasn't visible only a black screen.

    I returned the phone and went back to my Droidx and everything has returned to normal.
     
  2. bsmith0731

    bsmith0731 Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    386
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +4
    Could it have been a defective unit?

    sent from my Droid RAZR. 1st android after almost 4 years with apple.
     
  3. ddfuji

    ddfuji Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Denver
    Ratings:
    +2
    Were you paying for hotspots? Or did you root and modify the registry to GeT free wifi tether?

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  4. aroid

    aroid New Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't think so based on the fact that several pages displayed properly and the other features worked fine. gps, internet radio, market place, etc.
     
  5. aroid

    aroid New Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    I was paying for the service.
     
  6. ddfuji

    ddfuji Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Denver
    Ratings:
    +2
    Im asking how you were tethering. On stock razr you have to pay for hotspot in able to do a tether. On a Rooted razr. Like mine, You can change some values in the registry and use a third party app and do a free tether that way. which method did you use.

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  7. aroid

    aroid New Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes, just like my Droidx I was paying for the Moble Wi-Fi Hotspot.
     
  8. ddfuji

    ddfuji Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Denver
    Ratings:
    +2
    Oh OK. Sorry. I asked cause I know some ppl were having issues with hot spot. I use a third party tethering app on my rooted razr and everything works fin for me. I don't know if you are interested in rooting hut it does come in handy and opens up more option and apps. I rooted to save battery life by freezing bloat ware and to get free wifi tether.

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  9. scottysize

    scottysize Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    689
    Likes Received:
    136
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Sanger, TX
    Ratings:
    +139
    I pay the $30 per month for the hotspot service and we just came back form a trip to North Carolina. WHile there, we didn't have internet, so we used my phone. I experience the exact same thing. Some websites wouldn't work. Yahoo was the worse. Many sites where extremely slow, or wouldn't come up at all. I haven't had that problem in Texas, so I don't know if it's an East coast problem, or what.
     
  10. ddfuji

    ddfuji Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Denver
    Ratings:
    +2
    I pay 0 dollars a month and all my websites work.

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  11. bubbasmith58

    bubbasmith58 Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Which app do you use? Is your phone rooted or not rooted?

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  12. brad92

    brad92 Silver Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,496
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +17
    His phone is rooted.

    X
     
Search tags for this page
can i tether my razr to a router
,
droid razr m motorola wifi router not showing up
,

droid razr router

,
how to use droid razor maxx as a wireless router free
,

how to use droid razr as a router

,
how to use droid razr as a wireless router
,
how to use droid razr m as wireless router
,
linksys router setup with droid razr
,
use a droid razr m as a router
,
zoom routers how to get it to tether with droid razr